Приготувала неймовірно смачну та повітряну шарлотку з яблуками: рецепт передається з покоління в покоління

Неймовірна смачна та пухка шарлотка з яблуками, яка сподобається кожному, та найголовніше - легка в приготуванні: таємниці простого та швидкого рецепта.

Шарлотка з яблуками – це класичний десерт, який завжди асоціюється із затишком домашньої кухні. Ця смачна та повітряна страва часто стає улюбленою у багатьох родинах. Її рецепт передається з покоління в покоління, зберігаючи традиції та смак минулих часів.

Рецепт приготування шарлотки з яблуками може здаватися простим, але він містить у собі багато дрібниць, які роблять його справжнім шедевром.

Основні інгредієнти:

  • яблуко – 4 шт.
  • борошно – 1,5 стакана
  • цукор – 1 стакан
  • яйця – 3 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Спочатку необхідно почистити та нарізати яблука на тоненькі півкільця. Потім змішати борошно з цукром і додати розтоплене вершкове масло, а також яйця. З цієї суміші формуємо тісто, яке пізніше викладаємо в форму для випічки. Потім на тісто кладемо нарізані яблука і вся конструкція відправляється в духовку на певний час, приблизно 30-40 хвилин.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitli

Під час випічки тісто піднімається, яблука стають ніжними і ароматними, а золотиста корочка додає шарлотці апетитного вигляду. Після того, як шарлотка добре просмажена, виймаємо з духовки і залишаємо трохи охолонути перед подачею.

Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich
Як приготувати повітряну шарлотку з яблуками: секрет рецепту. Фото з Youtube-каналу @immerappetitlich

Щоб зберегти повітряність і смакові якості шарлотки, необхідно дотримуватися часу витримки перед подачею. Також можна полити її вершковим кремом або посипати цукром-пудрою для створення додаткового ефекту.

Коли родина сідає за стіл, щоб насолодитися цією чудовою шарлоткою, перед ними постає не лише смачний десерт, а й спогади про минуле, теплі моменти. Рецепт шарлотки з яблуками, переданий з покоління в покоління, стає символом об’єднання родини та збереження її традицій.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?