Чому грінки виходять резинові? Помилка, яку робить кожна друга господиня: беріть тільки такий батон

Як готувати грінки, знають усі. Натомість у багатьох господинь вони виходять гумовими на смак, а в інших тануть у роті. Розберімося, що і як потрібно робити, аби отримати смачний сніданок.

Зазвичай на грінки пускається хліб, що залежався в хлібниці й втратив м’якість. Не чекайте, що підсушений батон раптом стане м’якеньким на пательні. Зовсім ні. Він ще більше підсохне, перетворюючись на сухарик. До того ж погано всотуватиме жир.

Другий момент, на який слід звернути увагу любителям грінок, – це якість хлібобулочних виробів. Пишні батони для цієї справи не годяться взагалі. Готувати грінки слід не з повітряного буханця, а зі щільної, помірковано пористої хлібинки. Це має бути саме хліб, а не батон.

Як приготувати ідеальні грінки

Та й серед хлібів слід ретельно обирати потрібний. Він не повинен надміру кришитися й водночас не має бути важким. Тільки з якісного буханця отримаєте смачні грінки. Надто легка й повітряна випічка під час смаження пересушить грінки, й вони вийдуть жорсткими, неначе гумовими.

Ідеальні грінки мають бути хрумкими ззовні та м’якенькими в середині. Задля цього нарізати хліб треба широкими скибочками. Тонка магазинна нарізка – справжня біда для нашої страви.

Як приготувати ідеальні грінки

Тож обирайте не нарізаний хлібчик, який самі поділите на шматочки завтовшки 2-2,5 см. Навіть якщо хліб буде трішки засохлим, така товщина дасть можливість йому не перетворитися на сухарик.

Щоб зробити ідеальні грінки, треба спочатку розігріти сковорідку з олією. Коли жир закипить, зніміть пательню з вогню й потримайте так зо 20 секунд. Лише після цього кладіть шматочки хліба й повертайте на плиту.

У такому разі хліб не почне відразу підсихати й пригорати від жару, а всотає жир і розм’якне. Смажте грінки на помірному вогні. Якщо хочете, щоб вони вийшли не сухими й хрумкими, а ніжними з легким ступенем рум’яності, тоді накрийте сковорідку кришкою.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.