Як зробити кляр на мінеральній воді для смаження відбивних та риби: ви будете вражені соковитістю

Відбивні та рибка у клярі смакують усім без винятку. Та далеко не всі господині в курсі, що борошно для цієї справи можна замішувати на мінеральній воді. Так вийде набагато смачніше.

Якщо зробити кляр на мінералці, а потім умочити курку, свинину чи рибу й підсмажити, такі страви можна сміливо вживати не лише в гарячому, але й у холодному вигляді. Рибні та м’ясні шматочки вийдуть надзвичайно соковитими.

Робиться усе дуже просто. За бажанням, до кляру можете додавати чорний чи білий перець, будь-які спеції та дрібно нарізану зелень. Оскільки у мінералці вже є сіль, то солити кляр треба дуже обережно. Воду перед приготуванням витримайте в холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 скл. сильногазованої мінеральної води;
  • 1 дрібка солі.
Як приготувати кляр на мінералці

У глибокій мисочці розмішайте яйця з половиною склянки мінеральної води. Посоліть і збийте виделкою чи вінчиком. Маса має стати однорідною. На це у вас піде близько 3 хвилин.

Як приготувати кляр на мінералці

Всипте у яєчну суміш борошно, пропустивши крізь сито. Ще раз ретельно перемішайте масу, щоб не було жодної грудочки. Долийте решту мінералки. Робіть це дуже повільною цівочкою, постійно перемішуючи.

Як приготувати кляр на мінералці

Філе риби чи м’яса вимийте, поріжте на порційні шматочки. Посоліть та трішки потримайте в лимонному соку (для м’яса цей крок пропустіть). Пательню розігрійте на вогні, влийте олію.

Як приготувати кляр на мінералці

Наколіть шматочок риби виделкою, умочіть у кляр. Викладіть на сковорідку і смажте з кожного боку по 3-4 хвилини. Потім переверніть на інший бік і нехай зарум’яниться. Тримайте пательню на середньому вогні.

Якщо хочете отримати хрустку скоринку, окрім кляру вмочайте шматочки ще й у панірувальні сухарі. Після цього відправляйте на розжарену пательню. Можливо, м’ясо доведеться потримати на сковорідці трішки довше, аніж рибу.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.