Як приготувати пухкі та смачні пиріжки з картоплею та цибулею: ви будете вражені консистенцією тіста

Пиріжки наповнені смаком ніжної картоплі та ароматної цибулі, завжди викликають апетит: ділимось таємницями приготування надзвичайно смачних смаколиків.

Пиріжки з цибулею – це один з найпопулярніших смаколиків, які можна приготувати вдома. Їхній аромат та смак завойовують серця гурманів по всьому світу. Готувати ці пиріжки дуже просто, а результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • 2 середні цибулі
  • 4 шт. картоплі
  • 2 стакани муки
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • соняшникова олія

Першим кроком потрібно почистити цибулю і нарізати її дрібними кубиками. Нагрійте сковороду на середньому вогні з невеликою кількістю олії. Додайте нарізану цибулю і трохи підсмажте її до м’якості та золотистого кольору. Періодично помішуйте, щоб уникнути підгоряння. Після того, як цибуля готова, вийміть її з плити та дайте трохи охолонути.

Наступним кроком необхідно зварити картоплю, але воду з неї перелити в іншу посудину, так як вона ще вам знадобиться.  Зробіть пюре та посоліть за смаком. Додаємо підсмажену цибулю до картоплі та перемішуємо усі інгредієнти.

У великій мисці розчиніть дріжджі у воді з картоплі та додайте цукор і сіль, перемішайте. Залиште на 5-10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися. Додайте муку та замісіть тісто. Якщо воно занадто липке, додайте ще трохи муки. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште його протягом 25 хвилин в теплому місці для підйому.

Після того, як тісто підійшло, розділіть його на невеликі кульки, прямокутники або будь-яку форму за вашим вибором. Розкатайте кожну кульку тіста на плоский круг або овал. На середину кладіть трохи підсмаженої цибулі з картоплею. Згорніть тісто навколо начинки, утворюючи пиріжки.

Як приготувати неймовірно смачні пиріжки з картоплею та цибулею: простий рецепт. Фото з Youtube-каналу @Тетяна Білань
Як приготувати неймовірно смачні пиріжки з картоплею та цибулею: простий рецепт. Фото з Youtube-каналу @Тетяна Білань

Розігрійте сковороду на середньому вогні та налийте олії. Викладіть пиріжки, залишаючи достатньо місця між ними. Смажте до золотисто-бурого кольору з обох сторін, перевертаючи їх за потреби. Після смаження вийміть пиріжки та дайте їм трохи охолонути на кухонній серветці, щоб зняти надлишкову олію.

Тепер ваші пухкі та смачні пиріжки з цибулею готові до подачі!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?