Передивіться закладку продуктів у холодильнику: деякі з них категорично не можна зберігати поряд

Більшість господарок не звертає увагу на сусідство продуктів у холодильнику. А тим часом деякі з них дуже негативно впливають один на одного. Тож слід запам'ятати ці нескладні правила.

Існує категорія харчів, які узагалі краще не зберігати у холодильнику. Це йде їм лише на шкоду. Більш теплих умов, ніж у холодильній камері, потребують фрукти – банани, ананаси, персики, авокадо, дині, ківі, груші, цитрусові.

Овочеву групу – картоплю, цибулю, часник – теж не бажано відправляти до холодильника. Більшість перелічених найменувань виділяють етилен, через який сусіди по поличці почнуть різко достигати й псуватися. Тож якщо покласти поряд огірки, невдовзі викинете цей зелений овоч, так і не скуштувавши.

Які продукти не можна класти поряд у холодильнику

Якщо придбали нестиглі помідори, можете покласти їх разом із яблуком. Томати швидко дозріють. Але стережіться – відразу ж почнуть і псуватися, тож треба встигнути з’їсти вчасно.

Зберігати апельсини поряд із яблуками недоречно, оскільки помаранчам потрібна хороша вентиляція, тоді як яблука чудово зберігаються і без провітрювання. Негативно яблука й груші можуть вплинути на гарбуз.

Корисний овоч здатен дуже довго зберігати свої смакові якості на поличці холодильника. Та якщо поряд знаходитимуться яблука чи грушки, вони й самі почнуть пліснявіти, і гарбуз зіпсують.

Які продукти не можна класти поряд у холодильнику

Така ж ситуація з авокадо. Якщо хочете зберегти його якомога довше, не можна класти поряд з іншими фруктами, тим паче по сусідству з ананасом.

Зелена цибуля є дуже поганим фітонцидом для інжиру, винограду, кукурудзи, грибів, ріпчастої цибулі, картоплі. Вона виділяє ароматичні речовини, які здатні спровокувати псування вище перелічених продуктів.

Буряк, моркву та цибулю теж не слід викладати на одній поличці. Краще перекласти в окремі пакети, щоб не торкалися одне одного. Будь-яку зелень – петрушки, кріп, базилік тощо – ізолюйте від решти овочів та фруктів, щоб не наробити біди.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.