Всі англійці снідають рисовим пудингом з родзинками: чудово смакує чоловіку й дітям – просять добавки

Немає кращої ідеї на сніданок, аніж рисовий пудинг. Ця страва з молоком, яйцями та родзинками готується в духовці. Пишне, повітряне блюдо готується доволі просто.

Вам знадобиться:

  • 400 мл молока;
  • 100 г рису;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • 50 г родзинок;
  • 3 великих яйця;
  • 2 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 ст.лож. лимонної цедри;
  • 1 дрібка солі.
Рисовий пудинг на сніданок

Рисовий пудинг приготувати доволі легко. Краще за все підійде круглозернистий рис. Якщо яйця дрібненькі, візьміть 4 штуки. Родзинки промийте та просушіть. Можете брати будь-які – темні, світлі чи навіть суміш. Залийте їх лимонним соком і відставте на 15 хвилин.

Рисовий пудинг на сніданок

В яєць відділіть жовтки від білків. Білки покладіть у холодильник, щоб охололи. У сотейник викладіть шматочки вершкового масла. Поставте на середній вогонь. Всипте промитий рис, обсмажте до прозорості. Згодом вогонь прикрутіть до мінімуму.

Рисовий пудинг на сніданок

Молоко закип’ятіть. Влийте до рису. Додайте цедру й сіль. Проваріть рис до напівготовності. На це піде близько 10 хвилин. Сотейник зніміть із плити. Дайте крупі прохолонути. Рис поступово вбере в себе молоко, й каша загусне.

Рисовий пудинг на сніданок

Жовтки змішайте з цукром і збивайте до пишної маси. Вона має посвітлішати й збільшитися в об’ємі. Додайте до жовтків рис та родзинки. Все ретельно перемішайте. Окремо збийте білки за допомогою міксера. Має вийти щільна стійка піна. З’єднайте білки з рисовою масою.

Викладіть підготовлену суміш у формочки, які попередньо змастіть олією. Розрівняйте поверхню. Поставте у духовку, яку розігрійте до 170 градусів. Випікайте близько 45 хвилин. Після цього можете дістати рисовий пудинг із духової шафи. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?