Не думала, що випічку можливо приготувати без борошна: рецепт шоколадного печива лише з кількох інгредієнтів

Надзвичайно простий рецепт домашньої випічки, який не потребує додавання борошна: приготування смачного та гарного на вигляд шоколадного печива.

Приготування шоколадного печива без борошна – це смачний десерт, який який може приготувати кожний, адже рецепт дуже простий.

Інгредієнти:

  • шоколад – 300 г
  • какао-порошок – 70 г
  • цукрова пудра – 350 г
  • яйця (тільки білки) – 3 шт.
  • крохмаль – 1,5 ст. л.
  • дрібка солі

Першим кроком розігрійте духовку до 170°C. Потім розтопіть більшу половину шоколаду на водяній бані. Під час цього процесу відокреміть білки й збийте їх до утворення пишної піни.

Поступово додавайте цукрову пудру до білкової маси, продовжуючи відбивати, поки не досягнете рівномірної консистенції. Нехай шоколад трохи охолоне до кімнатної температури.

У іншій посудині змішайте какао-порошок з крохмалем та додайте невелику кількість солі для підсилення смаку. Додаючи розтоплений шоколад до білкової маси, поступово введіть суху суміш, перемішуючи лопаткою до однорідного стану.

Перед тим як почати пекти печиво, не забудьте додати до цієї змішаної маси залишки розтопленого шоколаду. Це допоможе підсилити смак та створити більш насичену текстуру вашого печива. Також варто розстелити папір для випічки на рівній поверхні, щоб уникнути прилипання. І не забудьте підготувати тарілку з цукровою пудрою для подальшого використання.

Руками обваляйте шоколадне тісто в пудрі, зробивши перед цим кульки. Розмістіть їх на підготовленому пекарському деці на відстані 4 см одна від одної.

Рецепт, як приготувати смачне шоколадне печиво без борошна. Фото з Youtube-каналу @Ukrainianreceipts
Рецепт, як приготувати смачне шоколадне печиво без борошна. Фото з Youtube-каналу @Ukrainianreceipts

Розігрійте духовку та помістіть печиво в нагріту духовку, залиште його там протягом 20 хвилин. Готове шоколадне печиво має мати ніжну підсушену скоринку ззовні та м’яку, ніжну середину.

Дайте випічці охолонути при кімнатній температурі перед тим, як насолодитися неперевершеним смаком цього шоколадного десерту.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?