На 8 березня чоловік завжди готує свій фірмовий салат: робить справжню грибну поляну на зелені. Смакота

Справжній чоловічий салат із грибами та куркою. Готується швидко, є ситним – те, що потрібно. Кожен може порадувати кохану жінку, сестру, маму, бабусю таким наїдком на 8 Березня.

Вам знадобиться:

  • 400 г курячого філе;
  • 200 г маринованих опеньків;
  • 1 цибулина;
  • 4 яйця;
  • 3 гілочки кропу;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 1 ч.лож. спецій для курки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

Куряче філе вимийте, промокніть паперовим рушником, наріжте на невеликі кубики. Присипте спеціями й залиште на 20 хвилин, щоб м’ясо замаринувалося. Обчищену цибулину наріжте кубиками.

Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

Пательню розігрійте, влийте олію, додайте цибулю. Смажте близько 3 хвилин до прозорості, постійно помішуючи. Викладіть нарізане філе. Смажте до появи золотавої скоринки.

Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

Яйця зваріть круто. Коли прохолонуть, обчистьте. Відділіть жовтки від білків. Жовтки натріть на дрібній тертушці, білки – на тій, що з великими отворами. Кріп вимийте, стряхніть й дрібно наріжте. За бажанням можете використати петрушку чи кінзу.

Опеньки витягніть із розсолу. Дайте їм трішки обсохнути. Гриби можете використовувати будь-які інші. Якщо немає маринованих, підсмажте свіжі.

Салат Грибна поляна з куркою та опеньками

На пласку тарілку встановіть кулінарне кільце. Викладіть підсмажену курку. Утрамбуйте. Зробіть сіточку з майонезу. Далі викладіть натерті білки та знову майонезна сіточка. Потім мають йти жовтки й майонез. Присипте їх зеленню.

Красиво розкладіть опеньки. Вийде неначе грибна галявина. Чоловічий салат має настоятися в холодильнику протягом години. Коли дістанете, кільце зніміть. Звісно, можна обійтися й без кулінарного кільця, виклавши всі інгредієнти гіркою. Але для святкового варіанту так буде набагато краще.

Якщо хочеться покуштувати щось складніше, оберіть такий рецепт:

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.