Салат з буряка та горіхів: як приготувати ситний та корисний обід за 10 хвилин? Копієчний рецепт смакоти

Варений буряк і волоські горіхи чудово поєднуються в одному салаті. А якщо додати ще шматочки курки, то взагалі вийде ситна, смачна й поживна страва. Готується за 10 хвилин.

Вам знадобиться:

  • 400 г буряка;
  • 400 г курячого філе;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. майонезу.
Буряковий салат із куркою та горіхами

Якщо збираєтеся готувати салат із буряка на вечерю, то щоб пришвидшити процес, овоч зваріть або запечіть у духовці завчасно. Можна придбати у супермаркеті вже зварений буряк.

Куряче філе складіть у каструлю, залийте водою, посоліть і поставте на плиту. Варіть після закипання на слабкому вогні близько 20 хвилин. Знову ж таки, якщо обмежені у часі, придбайте копчену курку. Тоді зготуєте вечерю набагато швидше.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Холодний варений буряк позбавте від шкуринки та наріжте невеликими кубиками. Волоські горішки трішки підсушіть на пательні. Дрібно посічіть ножем. Обчищені зубці часнику пропустіть крізь прес. Кількість фітонцидів у салаті можете варіювати на власний смак.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Змішайте курку, буряк, горіхи та часник. Заправте майонезом і перемішайте. Салат готовий. Можете ласувати. Та якщо хочеться, щоб усе було гарно, поставте на тарілку кільце для сервірування діаметром 14-16 см.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Перекладіть салат у кільце. Легенько утрамбуйте. Поставте до холодильника на годину. Коли настоїться, кільце акуратно зніміть. Салат із буряка прикрасьте зеленню й можете насолоджуватися чарівним смаком.

Є люди, які не вживають майонезу. Це не привід відмовлятися від бурякового смаколик. Замініть соус сметаною чи натуральним йогуртом без домішок. Так теж буде дуже смачно.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.