Синоптик назвав точну дату, коли в Україну прийде весіннє потепління 2024: прогноз погоди на березень

Коли прийде тепло у березні: синоптик визначив дату прихідного затишного та теплого періоду. Коли очікувати потепління та чи надовго це? Прогноз погоди.

Найближче весняне рівнодення, коли день і ніч будуть однаково довгими, зазначено на календарі на 20 березня. З цієї дати розпочинається новий етап в природі, коли зимова сплячка поступово замінюється весняним оживленням. Однак, несподівано для багатьох, березень, перший місяць весни, не завжди видається теплим та приємним.

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, нинішній місяць не віщує абсолютно холодних чи теплих днів. У березні прогнозується відсутність справжнього тепла, і навіть приємна прохолода може раптово змінитися на мороз. Це період, коли природа коливається між зимовою меланхолією та весняним пробудженням, показуючи нам різноманітні обличчя природи.

Середня температура в березні поступово зростає, досягаючи близько +5 градусів. У більшості областей це стається у третій декаді, на півдні – трохи раніше, а на півночі – пізніше, можливо, навіть у кінці березня чи на початку квітня. Ця поступова зміна температури дозволяє природі плавно переходити від зимової сплячки до весняного розквіту.

За словами метеоролога Анатолія Прокопенка, у цей період історично спостерігалися незвичайні явища, такі як морози до 20 градусів, що є нехарактерними для цього часу року. Також березень славиться своїми сильними вітрами та першими грозами весни.

Не зважаючи на це, очікується, що поточний березень буде все одно теплішим, ніж минулий. Прогнози показують, що середня місячна температура повітря буде від 1 до 8 градусів тепла, що на 3-5 градусів вище, ніж у лютому, і перевищує звичайні показники на 1-2 градуси.

Експерти розповіли, коли в Україну остаточно прийде потепління
Експерти розповіли, коли в Україну остаточно прийде потепління

Очікувана кількість опадів на місяць оцінюється в діапазоні від 30 до 60 мм, з можливими піковими значеннями в Карпатах до 71-107 мм. Ці показники знаходяться в межах звичайного і, загалом, відповідають тому, що було зафіксовано у лютому. Попри те, що березень може приготувати нам як спекотні сонячні дні, так і холодні дощі та грози, цей місяць завжди нагадує нам про непередбачуваність природи та її незрівнянну красу.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?