Відчули неприємний запах у кімнаті? Зробіть натуральний освіжувач своїми руками: візьміть апельсин чи каву

Якщо відчули, що в оселі неприємно пахне залежаними чи старими речами, а провітрювання приміщення не призводить до бажаних наслідків, скористайтеся цим лайфхаком.

Провітрювання кімнат – дієвий засіб для усунення неприємних запахів. Але діє він рівно стільки, скільки відкрита фрамуга. А щойно зачините, знову повсюди розповсюджується запах сирості.

Апельсин

У такому разі треба змайструвати освіжувач повітря. Робиться це дуже просто за допомогою апельсину. Знадобиться величенький плід, який треба позбавити від шкуринки, подрібнити й скласти у скляний слоїк.

Освіжувач повітря своїми руками

Далі влити оцет, герметично закрити й залишити настоюватися протягом тижня. Після цього розчин слід процідити. За бажанням додайте кілька крапель ефірної олії. Перелийте у розпилювач й обробляйте будь-які поверхні, починаючи з підлоги та килимів до штор та стін. Невдовзі довкола стоятиме приємний цитрусовий аромат без будь-яких затхлих ноток.

Кава

Аромат кави може перебити будь-який неприємний запах на кухні. Покладіть кілька кавових зерен на пательню й підсмажуйте протягом 3-5 хвилин на повільному вогні. Кімнатою полине неповторний кавовий аромат.

Освіжувач повітря своїми руками

Після цього перекладіть зернятка у мисочку чи якийсь інший відкритий посуд і поставте десь у непримітному кутку. Запах кави буде розповсюджуватися по всій кухні протягом довгого часу.

Гвоздика

Ця пряність також здатна усувати неприємні запахи. Налийте у кухлик пів склянки оцту. Долийте стільки ж води. Доведіть до кипіння. Перелийте у склянку й покладіть 6 гвоздичок.

Освіжувач повітря своїми руками

Дайте суміші прохолонути й настоятися. Перелийте у розпилювач й розпорошуйте у повітрі для усунення поганих запахів. Цією сумішшю додатково можна чистити холодильник чи плиту.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.