Просто загорнула все у фольгу та в духовку: смачна вечеря з простих продуктів за 20 хвилин. Пісний рецепт

Якщо треба зготувати швидку вечерю під час посту, нічого кращого не придумаєте. Візьміть овочі, які є в холодильнику, й запечіть у фользі. Виходить смачно й ситно.

Рецепт 1

Вам знадобиться:

  • 200 г солоних грибів;
  • 2 кабачки;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 ст.лож. соєвого соусу;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка спецій.
Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Овочі для запікання у фользі беріть будь-які по сезону. Кабачки вимийте, просушіть, наріжте величенькими шматочками. Обчищену моркву наріжте кружальцями. Обчищену цибулину наріжте величенькими кубиками.

Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Солодку перчину позбавте від плодоніжки та насіння. Розріжте навпіл і кожну половинку наріжте не дрібними кубиками. Додайте гриби. Посоліть та поперчіть овочево-грибну суміш. Спеції додавайте ті, що любите.

Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Влийте соєвий соус та олію. Перемішайте. Форму для запікання вистеліть фольгою. Перекладіть овочі з грибами туди. Рівномірно розподіліть по всій поверхні. Відправте у духовку, яку попередньо розігрійте до 200 градусів. Випікайте 15 хвилин. Коли дістанете з духовки запечені овочі, присипте їх дрібно посіченою зеленню.

Рецепт 2

Якщо збираєтеся робити салат, то овочі краще не варити, а запікати у фользі. Тоді вони не будуть водянистими, а вийдуть набагато сухішими й смачнішими. Тож підготуйте коренеплоди – картоплю, моркву, буряк.

Овочі, запечені у фользі, на вечерю

Ретельно вимийте плоди й просушіть паперовим рушником. Кожну одиницю загорніть в окремий шматочок фольги. Викладайте так, щоб блискучий бік опинився в середині. Якщо морквини невеликі, можете загортати по дві штуки.

В буряка хвостик не відрізайте. Тільки можете трішки підрізати, якщо він занадто довгий. Загорніть овочі дуже ретельно, щоб не залишилося прогалин. Викладіть у форму й поставте у духовку, розігріту до 180 градусів.

За 40 хвилин дістаньте, трішки розгорніть фольгу й проткніть ножем. Якщо лезо входить легко, значить, овочі готові. Картопля й морква зазвичай запікають швидше, а буряк доводиться повертати назад допікатися.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.