Комунальні тарифи 2024: скільки коштує газ в різних областях України та чи буде підвищення з 1 квітня

Підвищення вартості газу в Україні - актуальна тема, яка турбує зараз багатьох українців. "Нафтогаз" дав роз'яснення щодо підвищення цін на газ з 1 квітня. Деталі - вже у матеріалі від "Один Факт".

Квітень – місяць, коли в Україні завершується опалювальний сезон. В цей період року, згідно з інформацією від постачальників енергоресурсів – вартість тарифів на газ, електрику і воду підвищуватись не буде.

Втім, у травні 2024 року українців може чекати неприємний сюрприз у вигляді підвищення вартості комунальних послуг. Далі “Один факт” розповість, чого варто чекати від цін на комуналку наприкінці весни 2024 року.

До кінця опалювального сезону 2023-2024 року в планах постачальників енергоресурсів немає підвищення комунальних тарифів.

Нафтогаз повідомив, чи буде підвищення вартості газу в Україні з 1 квітня
Нафтогаз повідомив, чи буде підвищення вартості газу в Україні з 1 квітня

Тобто, ціни на послуги опалення, гарячу воду, газ та електрику в різних українських містах залишаться незмінними.

“Нафтогаз” повідомив, що принаймні до 30 квітня 2024 року ціна газу для побутового споживача залишиться на рівні 7.96 гривень за 1 кубометр. Крім того, споживачі компанії “Нафтогаз” зможуть скористатись акційною пропозицією і отримати знижку на оплату газу. Для цього треба виконати одну умову, а саме – сплатити рахунок за газ до 15 числа. В такому випадку наступного місяця користувачеві буде надано знижку у розмірі 1%.

Решта постачальників встановлює на газ вартість від 7.70 гривень до 9.90 гривень за куб.

Окрім цього деякі споживачі вже у квітні повинні заплатити додаткову суму – за обслуговування внутрішньобудинкових газорозподільних мереж. Ця оплата торкнеться власників квартир в багатоквартирних будинках. Вартість цієї послуги буде залежати від регіону. Наприклад, в Київській області розмір такого платежу з однієї квартири за ТО газорозподільних мереж складе 320 гривень. Розмір плати – індивідуальний і залежить від технічних особливостей газового обладнання та мереж.

На скільки можуть збільшити вартість газу в Україні протягом 2024 року?

За попередньою інформацією, вартість газу для побутових споживачів України може зрости вже у квітні-травні 2024 року.

Підвищення відбудеться у 2 етапи. Першим етапом вартість газу піднімуть до 11-13 гривень за куб.

Наступним етапом відбудеться підвищення до 15 гривень/кубометр.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.