Смачна вечеря без м’яса готується дуже просто: картопляна запіканка з сиром ситно нагодує чоловіка та дітей

Якщо вдома немає м'яса, можна все одно зготувати ситну смачну вечерю. Для цього знадобиться всіма улюблена картопелька і ще дещо, що завжди є у холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 500 г картоплі;
  • 50 г твердого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1 велике яйце;
  • 1,5 ст.лож. борошна;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Смачну картопляну запіканку можна зробити навіть за відсутності м’яса. Обчищену картоплю вимийте та наріжте на середні кубики. Закип’ятіть воду в каструлі, посоліть, додайте картоплю. Коли вода закипить, вогонь зменште та варіть 20 хвилин.

Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Воду злийте, а картоплю розтовчіть, щоб вийшло пюре. Додайте шматочок вершкового масла. Яйце додавайте, коли картопля трішки прохолоне, бо в іншому разі воно може згорнутися.

Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Окрім яйця, всипте сіль та перець. Ретельно перемішайте масу. Якщо хочете, додайте ще одне яйце. Всипте борошно, перемішайте, щоб не було грудочок. Маса відразу загусне. Перекладіть картопляне пюре у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Розрівняйте верх.

Запіканка з картопляного пюре з яйцем та твердим сиром

Сир натріть на тертушці з великими отворами. Присипте сиром пюре. Поставте у духовку, яку розігрійте до 200 градусів. Запікайте близько 20 хвилин, щоб сир розплавився, але не підгорів. Орієнтуйтеся на свою духовку.

Дивіться за консистенцією картопляного тіста. Можливо, борошна доведеться покласти трішки більше або навпаки менше. Як бачите, приготувати таку вечерю дуже просто. Тим часом картопляна запіканка з сиром може стати основною стравою на вечерю. З салатом піде за милу душу.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?