Елементарний рецепт на 5 хвилин: салат “Ніжність” у нашій родині подобається всім без виключення

Салат "Ніжність" у будень можна просто перемішати, а на свято викласти гарненько шарами, заправивши соусом. Усім, хто скуштує, припаде до вподоби подібне поєднання інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • 200 г шинки;
  • 200 г огірків;
  • 150 г твердого сиру;
  • 70 г листя будь-якого салату;
  • 3 яйця;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 2 ст.лож. сметани.
Салат Ніжність з шинкою та огірком

Такої кількості салату “Ніжність” вистачить на 4 порції. Якщо гостей буде більше, доведеться збільшити інгредієнти пропорційно. Шинку позбавте плівки й наріжте тонкою соломкою.

Великий огірок вимийте, обчистьте шкуринку. Наріжте соломкою. Шкуринку не залишайте, навіть якщо вона не гірка, оскільки салат має виправдати свою назву “Ніжність”.

Салат Ніжність з шинкою та огірком

Яйця відваріть, щоб стали крутими. Коли прохолонуть, обчистьте. Наріжте соломкою, як і решту продуктів. Сир натріть на тертушці з середніми отворами. Листя салату ретельно вимийте, щоб позбавити хрусту піску на зубах. Наріжте тонкими смужками.

Салат Ніжність з шинкою та огірком

Майонез з’єднайте зі сметаною й ретельно перемішайте. Перекладіть соус у кондитерський мішечок й обріжте кінчик. Для святкового варіанту салату встановіть кулінарне кільце діаметром 14-16 см. Спочатку викладіть шар шинки. Зробіть сіточку з майонезно-сметанного соусу.

Салат Ніжність з шинкою та огірком

Викладіть огірки й знову майонез. Далі яйця плюс майонез. Розкладіть листя салату й теж полийте соусом. Притрусіть натертим сиром. Майонезну суміш на сир наносити не потрібно.

Поставте салат “Ніжність” на годину до холодильника. Якщо прихід гостей затягується, натягніть зверху харчову плівку, щоб не звітрився. Перед подачею кільце зніміть. Можете прикрасити страву на власний смак. Наприклад, виноградинами та зернами гранату. У такому разі поверх сиру нанесіть по спіралі малюнок майонезом, щоб ягоди трималися.

Нові статті

Схожі статті

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".

Все почалось, коли їй було 14: Марічка Падалко розповіла про свій перший шлюб – імʼя чоловіка досі приховує

Зірка 1+1 Марічка Падалко вперше розповіла про свого першого чоловіка, ім'я якого не розкриває: що відомо про перший шлюб телеведучої та чому пішла від екс-обранця?