Аваков зайнявся вирощуванням фундуку. Горіховий сад колишнього міністра – один з найбільших в Україні

Арсен Аваков із керманича МВС перекваліфікувався у горіхового магната. Про нову справу колишнього очільника Харківської обласної адміністрації детально розповість "Один Факт".

Арсен Борисович Аваков — відома в Україні політична фігура. 6 років поспіль він обіймав посаду міністра МВС, а до цього керував обласною адміністраціϵю у місті Харків.
Сам Арсен Аваков називаϵ себе російськомовним націоналістом. Крім того, екс-міністр МВС ϵ одним із найбагатших людей України.

Після звільнення з посади міністра МВС Арсен Борисович зник з медійного політичного простору. Втім, це зовсім не означаϵ, що він сидить, склавши руки. Відомо, що зараз Арсен Аваков перекваліфікувався у… виробника лісових горішків.

Колишній очільник МВС тепер володіϵ компаніϵю “Карпатські золоті горішки”, яка розташована у Закарпатській області.
В горіховому садочку, яким володіϵ Арсен Аваков — вирощують фундук для продажу. Співвласником ціϵї компанії він став в 2023 році. Одночасно із Аваковим “Карпатські золоті горішки” належать також його офіційній дружині, Інні Аваковій, а ще — їх спільному партнеру Ігору Котвіцькому. Закарпатська компанія з вирощування фундуку існувала і раніше, однак належала групі “Інвестор”, яку теж повʼязували із Арсеном Аваковим і його родиною.

Арсен Аваков став виробником лісових горішків
Арсен Аваков став виробником лісових горішків

Фундук, який вирощують в закарпатських садах Арсена Авакова – один із самих популярних горішків серед українських садівників. Якщо поглянути на статистику від українських аграріїв за 2023 рік — то можна побачити, що в цей період в Україні сформувалися більш ніж 2300 гектарів нових садів. При цьому більше половини із них зайняті черешнею та горіхами. Що стосуϵться горіхових насаджень, то 80% з них зайняті саме ліщиною.

Перший прибуток від горіхового бізнесу можна отримувати лише через 3 роки після посадки. Вже на 6-й рік садівники збирають з одного гектару 600 кг ліщини. На сьомий рік рівень врожаю зростаϵ о 1200 кг з одного гектару. В подальшому з кожного гектару горіхових плантацій збирають до 3 тон горішків.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.