Як пекти паски у паперових формах: обираю тільки цей спосіб приготування великодньої випічки – дуже зручно!

Випікання пасок до Великодня – такий само творчий процес, як і створення художньої картини. "Один Факт" зібрав найкращі поради, як користуватись паперовими формами для випікання пасок.

Випікання пасок до Великодня комусь може здатися дуже складним та довгим процесом. Для цього потрібні певні навички та знання. Під час підготовчих робіт в багатьох господинь виникаϵ питання — які саме форми треба обрати для приготування пасок?

Випікати паски можна у формах із різного матеріалу. Вони можуть бути силіконові, металеві, керамічні або ж паперові. Про переваги паперових форм для випікання пасок до Великодня “Один Факт” розповість більш детально.

Паперові форми для випікання великодньої паски виготовляють з повністю натуральної, рослинної сировини. Саме тому ці форми екологічні та абсолютно безпечні для здоровʼя людини. До того ж, випічка в них виходить смачною та не пригоряϵ.

Паперові форми для пасок економлять ваш час. Перед випіканням здоби в духовці їх не треба змащувати оліϵю або вершковим маслом. Якщо порівняти процес випікання пасок у металевих та паперових формах, то в останньому випадку часу на підготовку форм і розкладання тіста йде менше.

 

Паперові форми для пасок та їх переваги
Паперові форми для пасок та їх переваги

Паперові форми для пасок мити не треба. Вони одноразові. Після того, як паски будуть готовими — їх не прийдеться віддирати від поверхні металевої форми.
Ще одна перевага паперової форми для випікання пасок — це те, що в них випічка готуϵться швидше, аніж в металевих банках.

Папір, що використаний для створення таких форм — не промокаϵ і не пропускаϵ жир. Саме тому готові пасочки в паперовій формі можна поставити на скатертину, серветки чи просто на стіл.

Паперові форми для пасок забезпечують тривале зберігання Великодньої випічки. Паска в таких формах довго не буде черствіти, залишиться свіженькою та мʼякою.
Паперові форми заповнюють тістом на 1/3 висоти. Потім їх накривають чистим рушником та ставлять у тепле місце, щоб тісто добре підійшло.

Коли тісто підійметься і заповнить форму на 2/3 — майбутні паски можна ставити в духовку для запікання. Треба слідкувати за тим, щоб паперові форми не пригоряли. Тому температура в електричній духовці не повинна перевищувати 180°С.

Діставати готові паски із паперових форм краще після того, як вони повністю охолонуть. Втім, багато господинь взагалі не знімають паперову обгортку з паски доти, доки не почнуть її їсти.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?