Чоловік таку випічку щодня їсть і не поправляється: беру 1 стакан йогурту і борошно. Ні крихти не залишиться

Цей кекс на йогурті має чіткий лимонний присмак, тому сподобається без виключення всім домашнім. Робиться все дуже просто, тож впорається навіть недосвідчена господиня.

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 200 г йогурту;
  • 150 г цукру;
  • 100 мл олії;
  • 3 великих яйця;
  • 2 ст.лож. лимонної цедри;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.

Для сиропу:

  • 50 мл лимонного соку;
  • 50 г цукру.
Лимонний кекс на йогурті

Перед приготуванням тіста для лимонного кексу, увімкніть духовку, щоб розігрілася до 180 градусів. Яйця з’єднайте з цукром. Збийте міксером, щоб маса стала пишною, однорідною, збільшилася утричі в об’ємі, але стала не дуже повітряною.

Лимонний кекс на йогурті

Йогурт завчасно дістаньте з холодильника, щоб набув кімнатної температури. Додайте в яєчну масу. Знову збийте. Влийте олію. Не переймайтеся, що маса стане рідкою. Так і повинно бути.

Борошно просійте з розпушувачем та сіллю. Просійте й додавайте у тісто частинами, збиваючи щоразу. Можливо, знадобиться не вся порція борошна. Тісто має вийти густим, але не текучим. Наприкінці додайте лимонну цедру.

Лимонний кекс на йогурті

Форму для кексу 21х11 см змастіть маслом. Вилийте тісто та розрівняйте. Якщо у вас кругла форма, беріть 18 см у діаметрі. Форму покрутіть, щоб пухирці повітря вийшли. Випікайте близько 50 хвилин.

Лимонний кекс на йогурті

Перевірте готовність випічки за допомогою дерев’яної палички. Вона має бути сухою. Допоки кекс випікається, приготуйте сироп. У сотейник влийте лимонний сік, всипте цукор. Вогонь має бути мінімальним. Коли маса закипить, проваріть ще 2 хвилини. Цукор повинен розчинитися повністю.

Готовий кекс проткніть шпажкою глибоко кілька разів. Зверху залийте лимонний сироп. Розподіліть його пензликом по всій поверхні. З форми не виймайте, допоки кекс не прохолоне. Лише тоді перекладіть на блюдо, наріжте на шматочки й подавайте до чаю.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.