Ольга Сумська поділилась рецептом вітамінного чаю із популярної весняної квітки: “Збирайте не біля доріг”

Ольга Сумська розповіла, який чай готуϵ навесні я з яких квіточок його заварюϵ. А ще дала пораду, де збирати квіти до чаю. Дізнайтесь прямо зараз, який вітамінний напій пʼϵ славетна Роксолана.

Українська артистка Ольга Вʼячеславівна Сумська неодноразово доводить суспільству, що талановита людина — талановита у всьому. Окрім виступів на сцені ця тендітна жінка і готувати вміϵ, і за собою доглядати встигаϵ. Нещодавно акторка поділилась в Stories Instagram одним із найкращих рецептів весняного вітамінного чаю, який вона готуϵ самостійно.

Основу вітамінного чаю від Ольги Сумської складають… молоді квіти кульбаби. Артистка радить заварювати саме молоді кульбабки, із жовтими шапочками. Збирати ці весняні квіточки краще подалі від доріг, щоб в їх складі не містились небезпечні речовини.
Ольга Сумська дала пораду — пити чай із кульбаб хоча б протягом одного тижня. Також вона зазначила, що самі кульбаби після заварювання – можна їсти. Вони так само корисні, як і заварений із них чай.

Ольга Сумська розповіла, із чого готує вітамінний чай навесні
Ольга Сумська розповіла, із чого готує вітамінний чай навесні

Кульбаба — це не просто яскраво-жовта весняна квітка, яка радуϵ око. Вона маϵ лікувальні властивості, які відомі з давніх часів. Вона належить до родини айстрових і квітне в середині та наприкінці весни.

В складі зелені кульбаб міститься велика кількість вітамінів, кальцію, мінералів, магнію та заліза. Зокрема, в складі квітки ϵ вітамін А, С, К, Е, а також – деякі вітаміни з групи В.
Вживати кульбабу в їжу можна в сирому вигляді або приготовану (у вигляді салатів чи чаю).
Чай із квіток кульбаби добре стимулюϵ апетит, здатний поліпшити роботу нервової системи, допомагаϵ позбавитись закрепів. Таокж чай із кульбаби показано пити людям, що страждають від закрепів.

Приймати чай із молодої кульбаби краще за 30-40 хвилин до прийому їжі, 1-3 рази на день. Перед застосування квітки бажано промити в гарячій воді.

Збирати кульбаби для приготування чаю краще рано-вранці, подалі від трас та доріг.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?