Пересолений оселедець впізнати дуже легко: 3 ознаки, які вказують на те, що солі в рибі забагато

Магазинний оселедець дуже часто бува ϵпересоленим і через це втрачаϵ свої гарні смакові властивості. Як розпізнати пересолений оселедець на поличці супермаркету — "Один Факт" розповість далі.

Існуϵ три ознаки, за якими можна розпізнати той факт, що оселедець був пересолений. Звісно, ліпше за все буде зробити оселедець вдома самостійно. Тому доводиться вирушати в магазин за вже готовим оселедцем.

Спробувати оселедець перед тим, як оплачувати його на касі — неможливо. І тому на домашній стіл може потрапити геть пересолений і дуже несмачний продукт.
Щоб наступного разу обрати дійсно смачний оселедець — достатньо знати лише декілька ознак, які допоможуть впізнати занадто пересолений оселедець. “Один Факт” наводить їх нижче.

Як визначити, що магазинний оселедець пересолений
Як визначити, що магазинний оселедець пересолений

В першу чергу зверніть увагу на розмір рибки. Вона повинна бути жирненькою, бо саме таку рибу практично не можливо пересолити.

Друга порада — обирайте серед запропонованих варіантів оселедців риб-самців. Їх відрізняють за горбатою спинкою та піджатому черевцю. В самиць оселедцю спинка – пряма та рівна. А ось черевце — звисаюче та маϵ великий обʼϵм.

Нарешті, третій критерій, що вказуϵ на сильну пересоленість оселедцю — це велика щільність риби. Якщо навпомацки оселедець занадто щільний — його краще не купувати. Скоріш за все він пересолений.

До речі, в пересолених оселедців хвіст частіше за все деформований та відхиляϵться в той чи інший бік. Побачивши цю та інші характерні ознаки — добре подумайте над тим, чи варто таку рибку подавати до вашого столу.

Також при виборі оселедцю варто звернути увагу на зовнішній вигляд оселедцю, його колір, структуру та… зябра. Саме зябра в рибі починають псуватись раніше. Зазвичай у свіжої риби зябра – яскраво-червоні. Якщо ж оселедець вже несвіжий, то зябра набувають коричневого кольору.

В пересолених оселедців закручений хвіст
В пересолених оселедців закручений хвіст

В свіжих оселедців завжди маϵться приϵмний морський аромат. Неприϵмний запах риби свідчить про те, що вона почала псуватись. Тому її краще не купувати.
В свіжих оселедчиків колір завжди насичений, а шкірка маϵ блакитний або ж сріблясто-сірий колір.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.