Смакуючи цим апельсиновим кексом, неначе потрапляєш у рай: зробила на пробу, а рецепт став моїм улюбленим

Кекс з апельсиновою цедрою готується дуже просто. За бажанням, цедру можна взяти й від іншого цитрусового – мандарину, лайма, лимону. Тільки тоді доведеться корегувати кількість цукру.

Вам знадобиться:

  • 160 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 120 г цукру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 50 г апельсинового соку;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.лож. апельсинової цедри;
  • 1 ч.лож. розпушувача.

Для прикраси:

  • 1 апельсин;
  • 1 ч.лож. цукру.
Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Щоб кекс з апельсиновою цедрою вдався, сметана має бути жирною – хоча б 20%. А масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб розм’якло. Вбийте в мисочку яйця, додайте цукор. Збивайте міксером, щоб вийшла пишна піна й було багато повітряних пухирців на поверхні.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Додайте сметану й вершкове масло. Ще раз збийте масу. Дуже довго не збивайте. Нехай масло залишиться у вигляді дрібних пластівців. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте у миску з яєчною масою. Збийте.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Влийте апельсиновий сік, додайте апельсинову цедру. Перемішайте. Тісто має вийти в’язким і не дуже щільним. Якщо у вас рідке, досипте ще трішки борошна. Форму для випічки змастіть маслом. Дно присипте 1 ч.лож. цукру.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Викладіть в один шар кружальця та півкружальця апельсина разом зі шкуринкою. Залийте тістом. Розрівняйте. Поставте у прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 45 хвилин, допоки кекс не зарум’яниться. Подавайте у перевернутому вигляді, щоб апельсини виявилися зверху.

Апельсини під час випікання карамелізуються. Тож випічка стане набагато смачнішою. В середині кекс буде трішки вологим. Він не такий пишний як бісквіт завдяки сметані та апельсиновому соку.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.