За тиждень – Великдень: які рослини треба посадити на городі та в саду до початку свята (Список)

Квітень – ідеальний час для того, щоб зайнятись роботами на городі та в саду. Які з них треба встигнути зробити до Великодня 2024 року і які рослини посадити — розповідаϵ "Один Факт".

Великдень – велике релігійне свято, яке в Україні відзначають цього року 5 травня. До ціϵї дати залишився лише один тиждень і протягом нього варто попіклуватись про посадку деяких різновидів городніх культур.

Наприкінці квітня садівники радять висаджувати на ділянці кущі, щоб до осені вони прищилися та вкорінилися. Добре приймуться кущики малини, порічки, аґрусу та смородини. Саждати краще однолітні саджанці. Також подбайте про мульчування і полив.
До кінця квітня можна висіяти і горох. Добре будуть розвиватись і рости на ділянці патисони, кабачки і гарбузи. В останні дні квітня чи на початку травня можна висаджувати у відкритий ґрунт насіння моркви.

За тиждень до Великодня можна посіяти на грядках редис
За тиждень до Великодня можна посіяти на грядках редис

Перед Великоднем можете зайнятись підготовкою грядок та посадкою картоплі. Салат, редиска та зелень, посаджені в останній тиждень квітня 2024 року — виростуть пишними, соковитими і смачними. В ці дні варто пересадити розсаду у відкритий ґрунт.

Деякі городники радять висадити перед Великоднем томати. Якщо на вулиці встановилась тепла погода – то сіянці томатів можна вже не накривати плівкою.

Кущі малини також можна посадити на ділянці до Великодня
Кущі малини також можна посадити на ділянці до Великодня

За тиждень до Великодня можна сміливо висаджувати розсаду різних видів капусти (брюсельської, білоголової, цвітної та пекінської). Також квітникарі радять висаджувати хризантеми, півонії, іриси. Можна посіяти і однорічні квіти (ротики, чорнобривці).

До Великодня 2024 можна висадити розсаду цвітної капусти
До Великодня 2024 можна висадити розсаду цвітної капусти

Щоб посаджені та посіяні рослини добре розвивались – за ними потрібно правильно доглядати. Вони потребують регулярних поливів та внесення добрив. Люди в народі щиро вірять в те, що висаджені до Великодня 2024 року рослини — добре приживуться на присадибній ділянці та порадують щирими та багатими врожаями.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.