Дивовижне блакитне сяйво в нічному небі України: вчені пояснили, що сталося і назвали причину

Дивне сяйво синього кольору спостерігали мешканці відразу декількох регіонів України позаминулої ночі. Що це було – пояснили вчені. Ознайомтесь із деталями таϵмничого явища нижче.

В ніч на 1 травня в багатьох містах та регіонах України мешканці помітили дивне сяйво синього кольору в небі. Від цього сяйва на вулиці пізньою ніччю стало світло, наче ясним сонячним днем. Що це було за явище і чи варто українцям побоюватись – розповіли вчені.

Яскраві сині спалахи в українському небі засяяли вночі 1 травня. На декілька секунд на вулицях стало занадто світло, але згодом міста та села знов охопила темрява. Науковці зробили припущення, що в атмосферу Землі потрапив метеор. Під час згоряння він і спричинив яскраво-блакитне сяйво.

Блакитне сяйво в нічному небі України це наслідки падіння метеору
Блакитне сяйво в нічному небі України це наслідки падіння метеору

В соціальних мережах вночі 1 травня стали активно поширюватись світлини та короткі відеоролики, на яких добре помітно, як в небі над Україною стрімко летить якийсь невідомий предмет. Він наближаϵться до земної поверхні і спалахуϵ синім кольором. Зокрема, це явище спостерігали мешканці Харківщини, Сумщини, Дніпропетровщини та Полтавщини. Також синϵ сяйво було помітно в Київській та Запорізькій областях.

Багато хто із мешканців України вважаϵ, що це сяйво не було ані вторгненням інопланетян, ані результатом військових дій. Спалах був повʼязаний із космічним явищем, а саме — падінням метеору.

Ця версія цілком може бути правдою, адже саме зараз в космічному просторі триваϵ метеорний потік Аквариди. Пік метеорного дощу станеться 6 травня 2024 року.

До речі, подібна ситуація в небі України вже спостерігалась минулого року. Тоді яскравий спалах бачили жителі Київщини. Після події стали поширюватись чутки, що джерелом спалаху став американський космічний апарат, що зійшов з орбіти та впав на Землю. Втім, згодом ці чутки були спростовані науковцями.

Точну природу спалаху на Київщині пояснили вчені із Державного космічного агентства. Як зазначалось в їх повідомленні, яскраве сяйво в українському небі 19 квітня 2023 року було, скоріш за все – наслідком падіння на Землю метеорита з потоку Лірид.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.