Салат із чорносливом виходить набагато смачніший за Олів’є: такий гості уплітатимуть за обидві щоки

У цьому салаті присутні виключно корисні інгредієнти – чорнослив, курка, волоські горіхи, огірок. Суцільні білки. Якщо треба знизити калорійність, замініть майонез на сметану чи йогурт.

Вам знадобиться:

  • 250 г курячого філе;
  • 200 г огірків;
  • 150 г чорносливу;
  • 100 г моцарели;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,2 ч.лож. солі.

Для заправки:

  • 3 ст.лож. сметани;
  • 1 ст.лож. йогурту;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Святковий салат з куркою та чорносливом

Салат із чорносливу з куркою виходить доволі легкий. Куряче філе посоліть, поперчіть, загорніть його у фольгу. Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 25 хвилин. Коли філе буде готовим, наріжте його на дрібні шматочки.

Святковий салат з куркою та чорносливом

Огірок вимийте, дайте обсохнути. Наріжте дрібними кубиками. Шкуринку чистити не обов’язково. Тільки якщо вона занадто гірка. Моцарелу дістаньте з розсолу, стряхніть краплі вологи. Натріть сир на тертушці.

Святковий салат з куркою та чорносливом

Чорнослив промийте, обсушіть та наріжте дрібними кубиками. Якщо сухофрукти жорсткі, попередньо розпарте їх. Залийте на 15 хвилини гарячою водою. Після цього воду злийте, а плоди обсушіть паперовим рушником.

Волоські горіхи подрібніть ножем чи розчавіть скалкою. Сметану з’єднайте з йогуртом, додайте сіль та перець. Перемішайте. Можете скористатися й майонезом. Але обирайте легкий.

Святковий салат з куркою та чорносливом

Інгредієнти або перемішайте в салатнику й заправте сметанним соусом. На святковий стіл краще зробити все шарами. Викладіть кондитерське кільце діаметром 16-18 см. Спочатку розкладіть рівненько куряче філе, яке змастіть заправкою.

Далі шар чорносливу плюс заправка, огірки плюс заправка. Моцарелу можете не поливати. Зверху присипте подрібненими волоськими горіхами. Салат відправте до холодильника на пів години. Перед подачею кільце зніміть.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.