На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.

Синоптики з українського гідрометеорологічного центру попередили громадян країни про те, що найближчими днями майже по всій території України очікуються вранішні заморозки. Вночі 9 та 10 травня на поверхні ґрунту будуть заморозки від 0 до -5°С. Втім, деякі регіони країни вони все ж оминуть. Мова йде про південну частину України та Закарпаття.

Синоптики зазначили, що заморозки на поверхні ґрунту протримаються всього лише 2 дні, а вже 11 травня українців знов чекатиме потепління.

Перша хвиля заморозків вже завітала до України декілька днів тому. Через це в багатьох регіонах країни фермери та садівники зіштовхнулись із вимерзанням винограду, горіхів, плодових дерев і навіть картоплі.

В найближчі 2 дні, 9 та 10 травня, Україну накриють заморозки на поверхні ґрунту
В найближчі 2 дні, 9 та 10 травня, Україну накриють заморозки на поверхні ґрунту

Синоптики попереджають українців, що найближчої ночі, з 8 на 9 травня — температура повітря на вулиці знизиться до мінусових позначок в західних та північних регіонах країни.

Синоптикиня з Укргідрометцетру Наталія Діденко наголосила, що заморозки торкнуться більшої частини України за виключенням південної частини.

Згідно з інформаціϵю від Наталії Діденко — антициклон з північно-західної Європи відводить опади з території України. Саме тому дощі на сході та півдні країни затримаються лише на найближчу ніч. Вже вранці 9 травня майже по всій території України буде переважати суха погода.

На території Киϵва вночі синоптики з Укргідрометцетру прогнозують від +2 до +5 °С. В передмісті можливі заморозки. Загалом прохолодна погода протримаϵться в Україні до кінця тижня. В наступну неділю в Україні буде царювати помірне тепло: +15+20°С.

Синоптики обіцяють, що вже 11 травня 2024 року в Україну повернеться тепло
Синоптики обіцяють, що вже 11 травня 2024 року в Україну повернеться тепло

Вже 12 травня 2024 року в Україні буде переважно без опадів, хіба що місцями на півночі країни пройдуть невеликі дощі.

Про погіршення погодних умов синоптики попереджали українців ще 7 травня. В цей день прогнозували сильні пориви вітру та грози в багатьох українських регіонах.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.