Коли літні канікули 2024: дата початку, скільки триватимуть та чому не однакові для всіх школярів

В Міністерстві освіти України розповіли, коли для школярів розпочнуться літні канікули і скільки вони триватимуть. Точні дати дізнайтесь з наступного матеріалу від "Один факт".

Минаючий учбовий рік в Україні розпочався 1 вересня 2023 року. Точна дата його завершення і, відповідно – початок літніх канікул для українських школярів: 28 червня 2024 року. Однак тут ϵ нюанс. Міністерство освіти з огляду на військовий стан, який зараз діϵ в країні – дозволило керівникам шкіл самостійно створювати графіки шкільних канікул для школярів різних класів.

Школи в різних регіонах України наразі можуть самостійно регулювати дату канікул та визначати форму навчання (дистанційна або ж очна) — з огляду на ситуацію з безпекою в регіоні.

Тривалість літніх канікул  2024 в Україні
Тривалість літніх канікул 2024 в Україні

Постанова Кабінету Міністрів № 782 від 28 липня 2023 року встановила, що учбовий рік в українських школах розпочався, як і зазвичай — 1 вересня 2023 року. Однак триватиме він на 1 місяць довше і завершиться не наприкінці травня, а лише 28 червня 2024 року.

Точна дата початку літніх канікул 2024 в Україні

29 червня в 2024 році — дата початку літніх канікул для українських школярів.

Триватимуть літні канікули до 31 серпня 2024 року.

Початок літніх канікул 2024 в Україні: точна дата
Початок літніх канікул 2024 в Україні: точна дата

Останні дзвоники для школярів з України пролунають традиційно: 31 травня 2024 року. Однак до 28 червня включно учбовий процес в школах триватиме. Учні будуть складати атестацію та іспити, а ще — компенсаційні завдання задля того, щоб подолати освітні втрати, які накопичились протягом учбового року.

“Один факт” нагадуϵ, що в школах України впроваджено 4 різновиди канікул: осінні, зимові, весняні та літні. Восени учні зазвичай йдуть на канікули наприкінці жовтня або в першій декаді листопада. Зимові ж канікули розпочинаються наприкінці грудня та тривають майже усю першу декаду січня.

Весною 2024 року школярі відпочивали з 25 по 31 березня 2024 року. Літні канікули 2024 вирішили зробити на 1 місяць коротшими. Міносвіти ухвалило рішення через те, що школярі цього року пропустили велику кількість навчального процесу через блекаути та інші форс-мажорні обставини.

Слід також відзначити, що точна дата початку літніх канікул 2024 та їх завершення – це лише рекомендація від Міністерства освіти України. Ці дати можуть змінюватись педагогічною Радою та керівниками шкіл.

Коли завершаться літні канікули 2024 в Україні: точна дата
Коли завершаться літні канікули 2024 в Україні: точна дата

Точна дата початку та завершення літніх канікул 2024 буде залежати від рівня освітніх і навчальних втрат протягом учбового року.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.