Хрін на городі рости перестане: прості способи, які допоможуть викорінити рослину з ділянки назавжди

Простий спосіб, який допоможе назавжди викорінити з присадибної ділянки хрін — доступний кожному городнику. Ось що треба зробити для того, щоб коріння хрону зникло з вашого городу.

Багато господинь використовують хрін, що росте на городі – для консервування овочів на зиму. Він подобаϵться шанувальникам гострих страв, та й вирощувати його на ділянці не складно. Однак особливість ціϵї рослини у тому, що хрін дуже сильно пошируюϵться ділянкою і може стати справжньою проблемою. Під час розростання хрін створюϵ перепони для розвитку інших рослин.

Способи, які точно не допоможуть викорінити хрін із городу

Просте викопування хріну на городі точно не дасть очікуваного результату. Коріння рослини проникаϵ вглиб ґрунту на глибину до 7 метрів. Спроби позбавитись від культури за допомогою простого викопування можуть призвести до неочікуваного результату: хрін почне розростатись ще більше по всій ділянці.

Як викорінити хрін з дачної ділянки: поради городників
Як викорінити хрін з дачної ділянки: поради городників

Справа в тому, що кожен відрізок кореню хрону може створити нову рослину. Не варто залишати в ґрунті рештки рослини і, тим паче – коріння хрону. Всі його залишки викопують, висушують та компостують або викидають до смітнику.

Зверніть увагу, що одна лише процедура викопування та видалення з ділянки бадилля та коріння хрону — результату не дасть. Таких процедур може знадобитись декілька. Також варто спробувати народні засоби.

Як прибрати хрон з ділянки за без використання хімічних препаратів?

Щоб повністю позбутись хрону на городі – необхідно працювати над його видаленням довго та систематично. Після укосу бадилля всі частини хрону виносять за межі городу і висушують, а потім – викидають до смітнику. З ґрунту обовʼязково треба видалити коріння рослини.

В теплу пору року варто регулярно оглядати присадибну ділянку та прибирати з неї навіть маленькі листочки хрону.

Хрон з городу прибирають за допомогою звичайної солі
Хрон з городу прибирають за допомогою звичайної солі

Деякі дачники використовують наступний метод для боротьби з хроном. Вони розрізають корені рослини і посипають зрізи сіллю. Втім, тут варто бути обережними, бо сіль може нанести шкоду ґрунту.

Інший спосіб боротьби із хроном – накрити усю ділянку з рослиною чорною плівкою. Вона повинна лежати на ділянці рік. За цей час увесь хрін знищиться та на ділянці можна буде висадити інші культури.

Нові статті

Схожі статті

Здобула шалену популярність та зникла: де зараз переможниця шоу “Шанс” Наталія Валевська – має інше життя

Наталія Валевська була улюбленою співачкою мільйонів слухачів, поки не зникла з медіапростору - де зараз живе та чим займається переможниця проєкту "Шанс".

“Головна проблема родини”: 30-річна дружина Віктора Павліка назвала 2 речі, які її дратують в ньому

Катерина Репяхова та Віктор Павлік, незважаючи на різницю у віці, виглядають щасливим та міцним подружжям, але є й свої проблеми - молода дружина назвала одну річ, яку вона не любить в коханого.

Не Володимир: Олена Шоптенко розсекретила імʼя чоловіка, з яким її ставили в пару у ” Танцях з зірками”

Українська танцівниця Олена Шоптенко декілька років тому була учасницею першого сезону шоу "Танці із зірками". Тоді її поставили в пару з парубком Володимиром, хоча спочатку обіцяли Анатолія.

Зробіть 1 простий трюк: навіщо вибивати сирі яйця у формочки для льоду – економія часу та грошей

Що тільки не придумають для вашої зручності - лайфхак, який значно спрощує життя. Навіщо класти сирі яйця у формочки для льоду та яка від цього користь.