Салат з помідорами і огірками насправді їсти не можна: що кажуть про популярний рецепт спеціалісти

Салат з огірків та помідорів — одна із улюблених літніх страв багатьох українців. Але насправді спеціалісти не радять поϵднувати ці продукти разом. Чому саме — читайте далі.

Поϵднання деяких продуктів разом — не дуже гарна ідея. Діϵтологи та спеціалісти-фізіологи називають такі комбінації шкідливими і кажуть, що вони точно не принесуть користі організму. До них належать й свіжі помідори з огірками, з яких часто роблять соковитий салат.

Огірки й помідори — продукти несумісні. Вони засвоюються організмом людини по-різному. Після вживання і в процесі переварювання ці продукти в поϵднанні утворюють процеси бродіння. І тому велика порція улюбленого та смачного салату спричинить підвищене газоутворення та призведе до здуття живота.

Фахівці не радять вживати огірки та помідори разом через те, що у складі зеленого овоча містить особливий фермент – каталазу. Він розщеплюϵ вітамін С, що міститься в помідорах та будь-яких інших овочах. Тобто, огірки перешкоджають повноцінному засвоюванню вітаміну С.

Спеціалісти розповіли, чому салат з огірками та помідорами не можна вживати в їжу
Спеціалісти розповіли, чому салат з огірками та помідорами не можна вживати в їжу

Тому помідори із огірками одночасно вживати не можна. До того ж, ці овочі по-різному переварюються і тому їх одночасне вживання може призвести до розладу шлунку.
В той же час діϵтологи та нутріциологи стверджують, що попри наявність ферменту каталаза, одночасне вживання огірків та помідорів ніяким чином не погіршить вміст вітаміну С в організмі.

Справа в тому, що під час жування їжі організм виробляϵ додаткові ферменти. Поϵднуючись із ферментами, які містяться в свіжих овочах – працюють одночасно один з одним. Втім, кількості таких ферментів недостатньо для того, аби швидко розщепити вітамін С. Тому готувати салат з огірків та помідорів, а також вживати його в їжу — все ж можливо.

В салаті з помідорами та огірками користі мало: що кажуть про популярний рецепт спеціалісти
В салаті з помідорами та огірками користі мало: що кажуть про популярний рецепт спеціалісти

“Один Факт” не даϵ жодних рекомендацій щодо вживання продуктів харчування. Ми просто ділимося із вами цікавими фактами, а усі питання щодо вашого здоровʼя та правильного харчування слід вирішувати із власним сімейним лікарем.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?