Добриво з кропиви: як правильно приготувати рослинну суміш для підживлення овочевих культур на городі

Якщо ви шукаϵте корисне органічне добриво для ґрунту на присадибній ділянці, то настої з кропиви — це саме те, що вам потрібно. Як саме їх приготувати — дізнайтесь далі.

Зі звичайної молодої кропиви можна приготувати найкраще органічне добриво для присадибної ділянки. Ця весняна рослина за своїми поживними властивостями іноді навіть перевищуϵ гній або ж курячий послід. Готувати настій з молодої кропиви просто. Він чудово підходить для підживлення декоративних або ж овочевих культур.

Що можна підживити настоϵм з кропиви

Добриво з кропиви чудово підживить багато культурних рослин, що ростуть на городі. Найбільш гарно на неї реагують такі культури, як капуста, огірки, кабачки, баклажани, перці, томати. Цей настій сприяϵ нарощуванню зеленої частини рослини і завдяки цьому збільшуϵться врожайність.

Рецепт приготування добрива з кропиви
Рецепт приготування добрива з кропиви

В той же час при вирощуванні коренеплодів, таких, як редиска, картопля, цибуля, часник — використовувати суміш з кропиви не варто. Єдиний виняток – це підживлення буряку та моркви.

Після підживлення настоϵм кропиви суниці, полуниці, смородини, винограду, малини — смакові властивості цих ягід значно покращуються.

Під час активного росту кімнатних рослин у горщиках добриво з кропиви використовують раз на 3 тижні.

Добривом з кропиви також можна підживити помідори, перці та баклажани ще на етапі вирощування розсади. Норма настою – 1 літр на рослину.

Переваги кропиви в якості добрива

В складі кропиви міститься багато макро- та мікроелементів. Ця рослина містить калій, магній, залізо, мідь, сірка та азот. Добриво з кропиви стимулюϵ ріст наземної частини культурних рослин. Воно покращить структуру ґрунту і забезпечить високий врожай. В декоративних рослинах період квітіння подовжуϵться після підживлення.

Рецепт добрива з молодої кропиви

Як приготувати добриво з кропиви: рецепт
Як приготувати добриво з кропиви: рецепт

Щоб приготувати поживну суміш з кропиви – необхідно взяти воду гарної якості (джерельну або ж добре відстояну), а також — стебла й листя кропиви до початку квітіння.

Крок № 1. В окрему ϵмність кладуть подрібнену кропиву та підігріту джерельну воду.
Крок № 2. Зверху ϵмність накривають щільною кришкою.

Крок № 3. Ємність залишають в теплому місці на 10-14 днів. Можна поставити її на сонці. Щодня рідину домішують. Під час настоювання кропиви буде виділятись велика кількість піни. Після завершення цього процесу рідина потемнішаϵ.

Після цього засіб можна використовувати для підживлення. Але перед цим його краще розвести водою, щоб розчин мав 20% концентрацію.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.