Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

Сало — обовʼязковий продукт на кожному українському столі. Його можна засолити або ж запекти в духовці з ароматними спеціями. Приготоване за таким рецептом сало точно сподобаϵться усім вашим гостям.

Щоб приготувати запечене сало зі спеціями — вам знадобляться всього декілька інгредіϵнтів. Вони зроблять запечене сало смачним та з хрумкою скоринкою, під якою ховаϵться мʼяка частина. Взагалі для цього рецепту потрібно взяти підчеревок з гарним прошарком мʼяса.

Отже, для приготування запеченого сала знадобляться наступні інгредіϵнти:

  • сушений часник: 2 чайних ложки;
  • духмяний перець горошком: 6 штук;
  • чорний мелений перець: 1 чайна ложка;
  • коріандр мелений: 1 чайна ложка;
  • одна головка часнику;
  • свиняча підчеревина: 600 г;
  • сіль: 1 столова ложка.

Смачний покроковий спосіб приготування запеченого сала зі спеціями

Сало, запечене зі спеціями в духовці
Сало, запечене зі спеціями в духовці

Крок № 1. Шматок сирого сала потрібно обсушити на паперовому рушнику. Часник розібрати на окремі зубчики і почистити. Половину з цих зубчиків потрібно порізати тоненькими слайсами. Потім ними з усіх боків натирають мʼясистий шмат сала. 4 зубчики часнику потрібно залишити для іншої справи.

Крок № 2. Сало, натерте часником, потрібно натерти сіллю, чорним перцем та перетертим коріандром. Часник, що залишився – подрібнюють, додають до нього сушений часник та добре натирають сало ціϵю сумішшю.

Крок № 3. Підготоване сало викладають на фольгу. Додають на нього лаврове листя, подрібнене руками в пил. Також сало потрібно натерти розчавленими горошинами духмяного перцю.

Сало завертають у фольгу та й залишають в холодильнику на 2 години.

Крок № 4. Сало зі спеціями запікають в духовці протягом 90 хвилин при температурі + 180°С. Наприкінці фольгу потрібно зняти і запікати сало вже без неї ще протягом 15 хвилин. Продукт повинен вкритись скоринкою.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.