Цей смачний манник підійде навіть веганам: без тваринного жиру, натомість з неймовірним присмаком шоколаду

Якщо потрібен смаколик без тваринних жирів, спробуйте цей рецепт. Шоколадний манник на вівсяному молоці готується дуже просто, а смачний настільки, неначе готувався на вершках.

Вам знадобиться:

  • 250 мл вівсяного молока;
  • 200 г манної крупи;
  • 180 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 100 мл олії;
  • 30 г гіркого шоколаду;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 0,25 ч.лож. ваніліну.
Шоколадний манник без тваринного жиру

Щоб приготувати пишний шоколадний манник, вівсяне молоко має бути кімнатної температури. Тому дістаньте з холодильника завчасно. Можете брати звичайне або шоколадне чи ванільне.

Шоколадний манник без тваринного жиру

У глибоку миску всипте манку й цукор. Перемішайте інгредієнти ложкою. Влийте вівсяне молоко й олію. Перемішайте вінчиком, щоб не було жодної грудочки. Залиште на 40 хвилин на столі, щоб манна крупа набубнявіла.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Борошно змішайте з розпушувачем, какао та ваніліном. Просійте й додайте у манну суміш. Ретельно перемішайте тісто до однорідності. Дайте йому постояти ще 10 хвилин. Тим часом наріжте ножем шоколад.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Якщо у вас силіконова форма для кексу, змащувати її не потрібно. Якщо інша, то змастіть олією. Вилийте тісто. Зверху притрусіть шматочками шоколаду. Випікайте шоколадний манник у духовці, розігрітій до 180 градусів. На це піде приблизно 40 хвилин. Духовку увімкніть за 15 хвилин до того, як поставите випічку, щоб розігрілася.

Шоколад трішки розплавиться у духовій шафі, але свою форму втримає. Тому матиме ідеальний вигляд. Перекладіть випічку з форми на блюдо й подавайте до столу. За бажанням, можете присипати цукровою пудрою. Такий шоколадний манник можна сміливо вживати в піст або частувати ним людей, що дотримуються вегетаріанства.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.