Чоловік і діти просять робити рисову запіканку з вишнями щодня: готується просто, з’їдається за одну мить

Рисова запіканка з вишнями підходить на сніданок або як десерт на обід чи вечерю. Страва виходить ситною, ароматною з ванільним присмаком. Подавати можна з шоколадним соусом.

Вам знадобиться:

  • 350 мл молока;
  • 150 г вишень без кісточок;
  • 150 г рису;
  • 30 г цукру;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру;
  • 1 яйце.
Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

Для рисової запіканки з вишнями обирайте будь-який рис – довгозернистий чи круглозернистий. Якщо на вишню не сезон, можете замінити свіжу вишню замороженою. Якщо користуєтеся замороженою, то сік злийте.

Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

Молоко змішайте з білим та ванільним цукром. Поставте на плиту. На середньому вогні доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Рис промийте у кількох водах, допоки вода не стане прозорою.

Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

Додайте рис у гаряче молоко. На повільному вогні проваріть його хвилин 10-15, довівши крупу до напівготовності. Рис спочатку всотає частину молока. Допоки холонутиме, молока не залишиться зовсім. Коли рис прохолоне, вбийте яйце й перемішайте.

Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

У змащену вершковим маслом роз’ємну форму діаметром 16 см викладіть половину рису. Зверху розкладіть ягоди вишні. Накрийте другою частиною рису. Розрівняйте. Можете змастити верх розтопленим вершковим маслом, якщо є бажання. Або ж розкладіть шматочки масла зверху.

Запікайте 35 хвилин за температури 180 градусів. Має з’явитися золотава скоринка. Після цього можете діставати, знімати форму й подавати рисову запіканку з вишнями до столу, прикрасивши ягодами вишні та листочками м’яти. Ставте запікатися у розігріту духовку. Тож увімкніть її за 15 хвилин до того, як підготуєте напівфабрикат.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева показала, яка трендова стрижка зробила її іконою краси

86-річна акторка Ада Роговцева показала, як трендова стрижка-каре допомогла їй стати іконою краси. В почесному віці артистка має гарний зовнішній вигляд. І все завдяки прекрасній зачісці та макіяжу.

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.