Місячний календар на червень 2024: сприятливі дні в першому місяці літа для посадки гороху та квасолі

Якщо ви запланували посів бобових культур на червень 2024 року — скористайтесь порадами Місячного календаря. Він підкаже сприятливі дні червня, коли на городі можна посадити горох чи квасолю.

В червні 2024 року в городників додаϵться клопоту на присадибній ділянці. Треба і за висадженою розсадою доглядати, і сіяти ті культури, які раніше ще не були висаджені у відкритий ґрунт. До таких, наприклад, належить квасоля та зелений горошок.

Якщо ви збираϵтесь сіяти горох та квасолю у відкритий ґрунт саме в червні 2024 року — обовʼязково зверніть увагу на поради Місячного календарю. Саме в ньому вказані найбільш сприятливі дати для посіву квасолі і горошку.

Коли в червні 2024 року сіяти горох у відкритий ґрунт?

Зелений горошок – корисний і смачний овоч, в якому багато вітамінів, мікроелементів та інших поживних речовин. Посіяти його у відкритий ґрунт можна в червні самостійно. Щоб врожай гороху виріс соковитим і рясним — важливо борати правильний день для посадки культури.

Коли краще саджати зелений горошок у відкритий ґрунт в червні 2024 року
Коли краще саджати зелений горошок у відкритий ґрунт в червні 2024 року

Зелений горошок — це однорічна культура. Він чудово проростаϵ та розвиваϵться навіть у прохолодному кліматі. Але фахівці радять висаджувати його у відкритий ґрунт після того, як земля нагрілася до температи +5 +10 °С. В залежності від регіону період, коли температура ґрунту сягаϵ таких позначок — припадаϵ на квітень або травень.

Але найкраще все ж посадити горох в червні. Найбільш сприятливі дні для цього: 1, 3, 4, 8, 9, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 26 та 27 число.

Сприятливі дні в червні 2024 року для посадки квасолі та зеленого горошку у відкритий ґрунт
Сприятливі дні в червні 2024 року для посадки квасолі та зеленого горошку у відкритий ґрунт

Зелений горошок саджають на відстані 5-6 см один від одного. Між рядками треба витримувати відстань у 15-20 см. Кожне зернятко заглиблюють в ґрунт на 3-5 см.

Сприятливі дні в червні 2024 року для посіву квасолі у відкритий грунт

Урахування фаз Місяця важливо і при посіві у відкритий ґрунт квасолі. Ця бобова культура дасть рясний врожай, якщо посіяти її в червні 1, 2, 3, 5 і 6 числа.

Сприятливі дні в червні для посіву квасолі у відкритий ґрунт
Сприятливі дні в червні для посіву квасолі у відкритий ґрунт

Перед висаджуванням зернятка квасолі фахівці радять замочити їх у розчині борної кислоти на 5 хвилин. Під час такого замочування зернятка добре набухнуть і будуть надійно захищені від атак шкідників та різних захворювань.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.