Те, що треба влітку: рецепт прохолодного квасу з чорного хліба, який чоловік і діти п’ють із задоволенням

Що може бути смачніше влітку, аніж прохолодний квас, приготований з чорного хлібчику? "Один Факт" пропонує до вашої уваги елементарний рецепт літнього напою, який легко готується в домашніх умовах.

Спробуйте приготувати вдома квас за цим покроковим рецептом. Він завжди вдається смачним, а процес настоювання напою займає 2.5 доби!

Інгредієнти для приготування квасу, розраховані на 4 порції:

  • вода: 1 літр;
  • житній хліб: 200 г;
  • пресовані дріжджі: 5 г;
  • цукор: 100 г;
  • лимонна кислота: 0.5 г.

Покрокова інструкція з приготування домашнього квасу з чорного хліба

Як приготувати хлібний квас в домашніх умовах: інструкція
Як приготувати хлібний квас в домашніх умовах: інструкція

Крок № 1. Воду ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Після цього вимикають плитку та залишають охолоджуватися до кімнатної температури.

Крок № 2. Житній хліб нарізають кубиками та запікають в електричній духовці. Її попередньо розігрівають до температури + 180°С +200°С.

Крок № 3. Готові сухарики мають набути темного кольору. Їх перед подальшим використанням охолоджують до кімнатної температури.

Крок № 4. Охолоджені сухарі додають у воду. Також туди викладають хлібний жмих, що залишився після приготування квасу. Насипають лимонну кислоту та цукор.

Крок № 5. У воду кришать руками свіжі дріжджі. Перемішують і залишають у прохолодному місці на ніч.

Крок № 6. Квас проціджують крізь марлю. З хліба вичавлюють усю рідину. Жмих, що лишився – використовують для приготування наступних порцій смачного квасу.

Готовий хлібний квас проціджують через марлю
Готовий хлібний квас проціджують через марлю

Крок № 7. Після проціджування готовий квас розливають у пляшки, але не доверху. Напій не повинен виходити назовні.

Квас із чорного хліба ставлять на 2 дні в холодильник, щоб він добре настоявся. Вживають охолодженим. За бажанням можна додати до напою ще цукру за смаком.

Квас – корисний напій, який ідеально смакує в літню спеку. Він належить до числа національних словʼянських напоїв та має історію в декілька тисяч років. Рецепти квасу передають з покоління в покоління, а кожен український регіон має свої таємниці приготування напою.

Готують квас не тільки з чорного хлібу, а й з інших продуктів. Наприклад, малини, морошки, барбарису, полуниці, груш, яблук, журавлини, смородини, кориці і мʼяти.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?