У який колір фарбувати сиве волосся, щоб воно довго залишалось яскравим та насиченим: буде як з реклами

Велика кількість жінок в певний час стикаϵться із вирішенням питання: "В який колір пофарбувати сиве волосся?". "Один Факт" пояснить, як правильно приховати сивину під насиченою фарбою.

Якщо ви бажаϵте приховати сивину та повернути своϵму волоссю яскравий колір — перше, що вам треба зробити, це обрати найкращий варіант фарбування. З приводу цього ліпше проконсультуватись із досвідченим стилістом, який обовʼязково візьме до уваги індивідуальні особливості вашого волосся.

Щоб відновити природний колір волосся – візьміть до уваги наступні аспекти:

  • темне волосся фарбують стійкими фарбами відповідних кольорів (чорний, шоколадний, каштановий);
  • сивина на світлому волоссі фарбуϵться легше, аніж на темному і для її маскування підходять фарби широкої гамми відтінків;
  • якщо ваша мета — домогтися максимального зафарбовування сивини, то оберіть стійкі фарби темного кольору;
  • найкращий ефект природності подаруϵ безаміачна фарба, нанесена техніками шатуш і балаяж;
  • якщо ж бажаϵте приховати сивину під модним та яскравим кольором — оберіть разом із майстром стійкі фарби будь-яких відтінків.

Ось ці техніки допоможуть приховати сивину, що зʼявилася у вашому волоссі.

  1. Використання стійких фарб. Вони забезпечать максимально повне зафарбовування сивини на строк до 4-6 тижнів.
  2. Техніки шатуш/балаяж. Завдяки цим технікам майстру вдаϵться створити плавний перехід кольору і сивина відростатиме повільніше.
  3. Безаміачні фарби. Вони зафарбують сивину не на 100%, але в той же час будуть щадними і не зіпсують структуру волосся. Ідеально підходять для сухих і ламких локонів.

Професійні стилісти для маскування сивини радять використовувати фарби рудуватого, мідного або ж золотистого відтінку. Вони не тільки ідеально зафарбують “срібло” у волоссі, але й зроблять ваші локони сяючими та блискучими.

Як замаскувати сивину без повного фарбування: діϵві поради від стилістів

Приховати сиве волосся цілком можливо і без його повного фарбування. Для цього існують декілька хімічних засобів.

Як замаскувати сивину: поради від стилістів
Як замаскувати сивину: поради від стилістів

Засіб № 1. Шампуні з легким ефектом тонування. Зазвичай вони легко змиваються і повністю сходять з поверхні волосся після декількох процедур миття голови. Засіб ідеально підходить для тих людей, в яких волосся тільки-но почало сивіти.

Засіб № 2. Бальзами з ефектом тонування. Вони мають більшу стійкість, аніж шампуні. Тримаються на поверхні волосся протягом 2-3 тижнів.

Засіб № 3. Тоніки для волосся. Засіб маϵ найбільшу стійкість та можуть триматись на волоссі протягом 30 днів.

Засіб № 4. Туші для волосся. За їхньою допомогою можна легко замаскувати сиве волосся біля коріння або ж окремі сиві волосинки. Туш для волосся легко змиваϵться. Також в продажу ϵ різні кольори такої туші, тому кожна жінка зможе підібрати її під свій відтінок волосся.

Засіб № 5. Фарби з ефектом тонування. Вони чудово маскують сивину біля коріння та забезпечують волоссю матовий колір. До того ж, такі засоби дуже зручні, їх можна навіть брати із собою в дорогу.

Натуральні засоби для маскування сивини

Гарний ефект дають і натуральні засоби для маскування “срібла” у волоссі. Наприклад, можна для фарбування використати порошок басми або хни, який зробить відтінок волосся більш натуральним.

Натуральні засоби для маскування сивини: хна, басма, чай, лимонний сік
Натуральні засоби для маскування сивини: хна, басма, чай, лимонний сік

Приховати сивину допоможуть навіть звичайна кава або чай. Цими напоями ополіскують волосся і це робить їхній відтінок більш легким та насиченим.

Ще один природний засіб – це лимонний сік. Ним можна освітлити волосся і тим самим зробити сріблясту сивину менш помітною. Засіб підходить для волосся світлих відтінків.

Зробити сивину менш помітною допомагаϵ і техніка багатошарової стрижки або ж професійна укладка, що відволіче увагу від сріблястих волосинок і сконцентруϵ її на обʼϵмі.

Ефективність вищеназваних засобів для маскування сивини залежить від її кількості. Перед використанням будь-яких засобів для фарбування волосся обовʼязково зробіть тест на алергічну реакцію. Адже деякі натуральні засоби для фарбованого волосся не підходять.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?