Любить не тільки театральне мистецтво: захоплення і хобі талановитої Ади Роговцевої, про які мало хто знаϵ

Талановита акторка Ада Роговцева в житті захоплюється не тільки грою на сцені. Є в пані Ади й інші улюблені заняття, про які шанувальники навіть не здогадуються. "Один Факт" розповість про них.

Ада Миколаївна Роговцева — одна із найвідоміших артисток сучасної і радянської України. За національністю вона – українка і народилась в невеличкому місті Глухів Шосткінського району Сумської області.

З молодих років пані Ада обрала для себе акторську професію. В 1959 році майбутня артистка українського театру імені Лесі Українки з успіхом закінчила навчання в Київському інституті театрального мистецтва імені І. Карпенко-Карого. В цьому ж році стала служити на сцені Київського драматичного театру імені Лесі Українки і присвятила роботі в ньому 35 років свого життя.

Ада Роговцева багато грала на сцені театру та знімалась у кіно. Окрім творчої діяльності в артистки були й інші захоплення.

Щоденники

Ада Роговцева все життя пише щоденники
Ада Роговцева все життя пише щоденники

Ада Роговцева вела щоденники майже усе своє життя. В них артистка ретельно записувала власні думки, досягнення на творчій ниві, багато іншої автобіографічної інформації.

Письменництво

Завдяки своїм щоденникам Ада Роговцева змогла реалізуватись не тільки як артистка, але й як письменниця. Персональні записи допомогли їй створити автобіографічну книгу “Свідоцтво про життя”. В цій книзі акторка розповіла про театр, на сцені якого грала багато років, розкрила таємниці своїх ролей в цьому театрі, торкнулась і тем про близьких людей, друзів, знайомих і власних батьків.

Ада Роговцева пише вірші та автобіографічні книги
Ада Роговцева пише вірші та автобіографічні книги

До речі, ця автобіографічна повість — не єдина книга славетної Ади Роговцевої. В 2006 році акторка створила свій перший письменницький твір під назвою “Мій Костя”. Ця книга стала присвятою коханому чоловікові Костянтину Степанкову, з яким Ада Миколаївна прожила в шлюбі 46 щасливих років.

Також Ада Роговцева пише і вірші. Її поетичні твори навіть публікували в альманасі “Українська хвиля”. Ось один із них:

Соловей ці три ночі сміявся і плакав,
У безвихідь і сум я поринула з ним,
Соловей на подвір’ї – то добра ознака,
Заборона ваганням болючим і злим.
Соловей-соловейко, сіренька пташино!
Одкричусь і одплачуся гірко, без слів –
Я люблю! Тож я знаю – щаслива хвилина,
Коли в серці щемить соловейковий спів.

Волонтерська діяльність

З 2014 року Ада Роговцева активно займається волонтерською діяльністю. Акторка збирає гроші на потреби українських захисників, а в 2016 році самостійно приїхала до Краматорська, щоб тут вручити особисто відзнаки “Народний Герой України” активістам і бійцям.

Ада Роговцева любить займатись волонтерством
Ада Роговцева любить займатись волонтерством

Ада Роговцева приймає захисників і у себе вдома. Пропонує воїнам посильну допомогу та можливість перепочити, зварити їсти, помитися, попрати речі.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.