Місячний посівний календар на червень 2024: сприятливі та несприятливі дні для посадки різних культур

Якщо ви не знаєте, коли посадити ваші культури на город - спробуйте зробити це за місячним посівним календарем. Сприятливі та несприятливі дні у червні 2024.

У червні 2024 року прихильникам садівництва та городництва пропонується скористатися місячним посівним календарем для ефективного планування своїх дій та досягнення вражаючих результатів на городі. Згідно з місячним календарем, варто використовувати такі дати, як 1-3, 5, 6, 10, 11, 14, 15, 19, 20, 24, 27, 29 та 30 числа червня.

Ці періоди ідеально підходять для висадження рослин, пересадки, поливу, розсадки, мульчування, обрізування та інших важливих садових справ.

Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні
Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні

Відповідно до цього календаря, з 1-го по 3-є число, а також з 19-го по 20-е, 24-го та від 26-го до 30-го червня настає найбільш сприятливий час для висадження та обробки зелених культур, до яких відносяться салат, огірки, томати, баклажани, солодкий перець, кабачки, патисони та гарбузи. З цими датами пов’язується найкращий період для посіву насіння та догляду за квітами, кущами і деревами.

З іншого боку, існують дати у червні, коли проведення садових робіт може бути менш вигідним. Зокрема, 4, 8, 13, 17, 18 та 26 числа цього місяця рекомендується відвести на інші справи, оскільки вони не є сприятливими для садових робіт. Такий підхід допоможе забезпечити ефективне використання часу та ресурсів, дозволяючи відкласти садові роботи до періодів, коли вони будуть мати більший вплив і результативність.

Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні
Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні

Згідно з календарем, 5-е, 6-е, 10-е, 11-е, 14-е, 15-е і 27-е числа виявляються найбільш вигідними для росту коренеплодів, таких як редис, редька, дайкон, буряк, морква, цибуля, горошок та бобові культури.

З 1-го по 3-є число, 9-го, з 10-го по 12-е, 24-го та 25-го числа, є сприятливий період для висадження капусти – як цвітної, так і білоголової. Садівники рекомендують використовувати ці дати для успішного вирощування культур.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?