Посипаю цим засобом картопляні кущі і колорадський жук лізти на них зовсім не хоче: дешево і ефективно

Щоб колорадський жук не поласував картоплею на грядці раніше за вас — посипайте кущі культури засобом, який точно цьому шкіднику не сподобається. Як приготувати цей засіб — "Один Факт" розповість.

Колорадський жук може стати серйозною небезпекою для врожаю картоплі. Щоб шкідник не зіпсував насадження культури на грядці — дачникам потрібно заздалегідь подумати про те, як захистити рослину.

Багато досвідчених городників не знайомі з усіма засобами боротьби із колорадським жуком на картоплі. Дехто з них вважає, що хімічні засоби є найбільш дієвими проти колорадського жука. Звісно, певний ефект вони мають, але не такий великий, як хотілося б.

Як запобігти появі колорадського жука на картоплі: допоможе зола
Як запобігти появі колорадського жука на картоплі: допоможе зола

Чудово розправитись із смугастим шкідником допомагають народні засоби.

Коштують вони недорого і не тільки жуків проженуть з ділянки, але й кошти ваші заощадять.
Обробку кущів картоплі від колорадського жука проводять в певний час і декілька разів за сезон — щоб ефект був максимальний та помітний.

Рано вранці кущі картоплі посипають деревинною золою. Зробити це бажано до того, як вранішня роса під впливом сонячних променів висохне. Якщо вночі ділянку з картоплею рясно полив дощик — то на ранок створюються ідеальні умови для обробки насаджень деревинною золою.

Протягом усього дачного сезону кущі картоплі посипають золою від спаленої деревини 5 разів. Остання процедура проводиться приблизно всередині літа.

Городники радять золу перед використанням просіяти. І вже потім — посипати нею картопляні кущі. Що стосується норм засобу, то тут все просто. На кожну сотку, засаджену картоплею — потрібно взяти 10 кг золи.

Якщо посипати кущі картоплі золою - колорадський жук на них не залізе
Якщо посипати кущі картоплі золою – колорадський жук на них не залізе

Деревинна зола може бути різною. Її ефективність залежить від того, з якої саме деревини вона отримана. Досвідчені городники добре знають, що найбільш дієвою проти колорадського жука на картоплі буде зола березова. Але й інші різновиди також дають гарний ефект у боротьбі зі шкідником.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?