Картину українського митця Івана Марчука продали на аукціоні за 300 тисяч доларів: як виглядає творіння

Картину українського художника Івана Марчука продали на аукціоні за сотні тисяч доларів. "Один Факт" розповість, як виглядає твір, яку назву він має і яка точна вартість творіння.

Іван Степанович Марчук – український художник і живописець. Видатному митцю сучасності вже 88 років, але він продовжує створювати справжні шедеври.

Малювати картини Іван Степанович почав ще в дитинстві. Були часи, коли бракувало йому художніх матеріалів. Але для творчої людини це не стає проблемою. Скоріш навпаки — поштовх для розвитку. Івану Марчуку вдавалось створювати свої картини за допомогою природного пігменту, який взято було з фруктів, травинок та квітів.

З роками художник винайшов власну, авторську техніку передачі зображення: “пльонтанізм”. Це слово походить від діалектизму “пльонтати”, що значить – плести, переплітати.

В арсеналі творчих здобутків Івана Степановича Марчука — велика кількість картин, обʼєднаних в цикли. Днями одна з картин із його приватної колекції була продана на аукціоні за рекордну суму грошей. Вартість твору склала 300 тисяч доларів. Ця сума стала новою вершиною в продажах художніх творів Івана Марчука на всеукраїнських та світових аукціонах.

Картина, яку оцінили в сотні тисяч доларів, називається “Вийшов Місяць над Дніпром”. Ціна, яку покупець заплатив за художній твір — стала рекордною як для України, так і для багатьох сучасних українських митців.

Картина Івана Марчука Зійшов Місяць над Дніпром
Картина Івана Марчука Зійшов Місяць над Дніпром

Зазначається, що твір Івана Степановича Марчука виставили на продаж з приватної колекції. Інформація про те, хто саме став новим власником картини — не розголошується. Лише відомо, що новим володарем пейзажу став мешканець США.

Картина “Зійшов Місяць над Дніпром” стала найдорожчою роботою сучасного українського мистецтва, яку коли-небудь продавали на аукціонах. Продаж її відбувався в межах аукціонного заходу “Goldens”, що проходив в українській столиці. Початкова вартість лоту складала 150-200 тисяч доларів. Покупець особисто подякував Івану Марчуку за відмінну художню роботу.

Український художник Іван Степанович Марчук
Український художник Іван Степанович Марчук

Художній твір “Зійшов Місяць над Дніпром” — одна з найвідоміших робіт Івана Степановича. На ній зображено нічний пейзаж Дніпра, з використанням художніх символів. Твір написаний в характерній для художника експресивній манері.

Нові статті

Схожі статті

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.

Вона покинула заради нього кар’єру: що зруйнувало перший шлюб Юрія Горбунова зі старшою балериною Людмилою

Перша дружина Юрія Горбунова Людмила відповіла на запитання, що цікавило багатьох. Що важливіше: кар'єра чи кохання? Чому перший шлюб Юрія Горбунова закінчився після 20 років?

Хто такі квадробери: цей молодіжний тренд вже на вустах у Полякової, Білик та Клопотенка – найцікавіші факти

Квадробери – сучасний тренд, який щодня охоплює все більше та більше українських підлітків. Представники нової субкультури наряджаються в тварин і намагаються привернути до себе увагу суспільства.