Де шукати роботу в Україні: найпопулярніші сфери для працевлаштування з найбільшою кількістю вакансій

Український ринок праці останні два роки перебуває у непростому становищі. Однак деякі сфери все одно залишаються популярними серед шукачів роботи. "Один Факт" перелічить їх далі.

Популярний український сайт з пошуку роботи Work.ua надав аналіз ринку праці за травень 2024. Згідно із ним, напередодні літа найбільшою за кількістю вакансій була “Сфера обслуговування”. В ній налічувалось 21092 пропозиції для шукачів роботи.

Кількість вакансій в інших категоріях трохи менша. “Один Факт” наводить статистику по ним нижче.

  • виробництво і робочі спеціальності: 19 271;
  • роздрібна торгівля: 13 628;
  • туризм, готелі, ресторани: 11 903;
  • логістика, склади, ЗЕД: 11 297;
  • адміністратори, керівники середньої ланки: 9767;
  • транспорт, автомобільний бізнес: 9 169;
  • медицина, фармацевтичний бізнес: 7775;
  • бухгалтерія і аудит: 7710.

Найбільший приріст вакансій в минулому місяці показала сфера охорони та безпеки — за рахунок збільшення посад в силах української оборони.

Аналітики також розповіли, що в травні 2024 року значний приріст вакансій спостерігався у категорії “Управління персоналом, HR”. Незважаючи на те, що влітку пошук кандидатів на заміщення тих чи інших вакансій трохи уповільнюється – цього року рекрутинг не зупиняється через дефіцит кадрів. Традиційно на початку літа збільшилась кількість вакансій у сфері обслуговування, будівництві та архітектурі, туристичній сфері і готельно-ресторанному бізнесі.

Згідно із результатами дослідження — зараз на ринку праці спостерігається суттєвий дефіцит кадрів. Тому роботодавці змушені вдаватись до гнучкості і розширювати погляди на ринок праці. Наразі все частіше стали пропонувати роботу пенсіонерам (приріст пропозицій склав 19%), особам з інвалідністю (приріст пропозицій на 11%) і ветеранам (приріст пропозицій на 14%).

В той же час кількість пропозицій по віддаленій роботі в травні майже не змінилася.

Сфери з найбільшою кількістю вакансій в Україні на початку літа 2024 року
Сфери з найбільшою кількістю вакансій в Україні на початку літа 2024 року

Найбільший приріст по вакансіях минулого місяця спостерігався в Черкаській, Запорізькій, Івано-Франківській та Київській областях. Одночасно з цим у Львівській області кількість вакансій скоротилась менш ніж на 1%.

Нові статті

Схожі статті

Відберуть у пенсіонерів: уряд в 2025 році забере невикористані кошти з банківських рахунків переселенців

Вже наступного року український уряд запланував забрати невикористані грошові кошти з банківських рахунків пенсіонерів, що мають статус ВПО. За яких умов це буде відбуватись?

Кава з фіолетової кульбаби: чому напій з цикорію слід пити кожного дня і в чому його користь насправді

Напої без кофеїну протягом останніх років набирають все більшої популярності – особливо серед тих, хто дотримується здорового способу життя. Одним з них, зокрема, є кава з цикорію. В чому її користь?

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою” – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті негаразди і їхнє подолання є не тільки важливим для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.