Як смажити котлети, щоб вони зверху не пригоряли, а всередині — не були сирими? Господині роблять так завжди

Смаження котлет — процедура, яка має свої особливості. Чому котлети не досмажуються та як цього уникнути? І як зробити так, щоб виріб всередині не вийшов сирим, а зовні — не пригорів?

Приготування котлет — особлива кулінарна історія, в якій існують свої секрети. Щоб мʼясо добре просмажилось і не залишилося сирим — господині повинні не допускати помилок під час приготування виробу. Наприклад, не правильно вважати, що хрумка і золотиста скоринка на котлетах — ознака їхньої готовності. Просто обсмажити їх з обох боків та викласти на окрему тарілку — не правильно.

Як смажити котлети, щоб вони не залишились сирими: поради від досвідчених господинь
Як смажити котлети, щоб вони не залишились сирими: поради від досвідчених господинь

Щоб мʼясо в котлетах дійсно дійшло до повної готовності – необхідно в пательню налити окріп та під закритою кришкою протушкувати мʼясний виріб декілька хвилин. Готувати котлети краще на повільному вогні.

Спосіб тушкування ідеально підходить для котлет із свинячого або яловичого фаршу. Котлети з курки смажаться набагато швидше. Тому додаткові маніпуляції із курячим фаршем не потрібні.

Якщо ж котлети перед смаженням були обвалені у борошні — то під час тушкування вода перетвориться на густенький та смачний соус.

Якщо у вас котлети під час смаження все одно залишаються сирими — можете скористатись і наступним методом. Спочатку обсмажте котлетки з обох боків. Потім — покладіть в окрему каструлю або миску та встановіть в електричну духовку — щоб виріб дійшов до повної готовності.

Щоб довести котлетки до ідеальної готовності – досвідчені господині радять їх… панірувати. Паніровка втримує рідину всередині фаршу і мʼясний виріб виходить соковитим, мʼяким і добре просмаженим.

Паніровка для котлет може бути різною. Дехто вважає, що котлетки краще смажити в борошні. Для інших же найкращим видом панірування стають подрібнені сухарі.

Щоб котлети вийшли смачними - їх потрібно панірувати перед смаженням
Щоб котлети вийшли смачними – їх потрібно панірувати перед смаженням

Можна зробити ще й змішане панірування. Для цього панірувальні сухарі змішують навпіл із борошном.

Неправильна температура смаження — ще одна помилка багатьох господинь, яка не дозволяє приготувати смачні та соковиті котлетки. Щоб її не допускати – потрібно дотримуватись певного алгоритму дій під час смаження мʼясного виробу.

  1. Спочатку дно пательні сильно розігрівають. Потім — наливають на нього рослинну олію.
    Вогонь під пательнею зменшують до середнього.
  2. Сформовані котлети викладають на розпечену пательню.
  3. Коли на поверхні котлет зʼявиться скоринка і вони будуть легко зрушувати з місця — вогонь під пательнею зменшують до мінімального та накривають котлети зверху кришкою. Якщо цього не зробити — мʼясо всередині не просмажиться і залишиться червоним. Скоринка ж згорить раніше, аніж котлетки добре просмажаться всередині.
  4. З другого боку котлети смажать вже на маленькому вогні. На смаження виробу з одного боку йде часу приблизно 2 хвилини. Тушкування на маленькому вогні займе ще 4-5 хвилин.

Тобто, увесь процес приготування займе у вас приблизно 9 хвилин. За цей час котлети добре просмажаться всередині і не пригорять зовні.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?