Графік відключення світла на 19 червня: де і коли будуть вимикати світло — що кажуть в Укренерго та ДТЕК

Компанія "Укренерго" і ДТЕК надали актуальні графіки погодинних відключень світла для промислових та побутових споживачів на 19 червня 2024 року. Дізнайтесь, коли та де вимикатимуть світло?

Згідно з актуальною інформацією від “Укренерго” — в середу, 19 червня, у всіх областях України будуть застосовуватись графіки погодинних відключень світла для промислових та побутових споживачів. Вони будуть діяти з 00:00 до 24:00 години.

Головна причина впровадження обмежень зі споживання електроенергії — це прогнозоване зростання споживання світла через спекотну погоду.

Енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури, які забезпечують функцію життєзабезпечення населення – обмежуватись завтра не буде.

“Один Факт” нагадує, що графіки відключення світла діють по всій території України вже декілька тижнів поспіль. Їх впровадження обумовлене складною ситуацією в енергетичній системі України, яка склалась через постійні ракетні обстріли з боку росії. Чимало обʼєктів енергетичної системи України зруйновані, тому енергопостачальним організаціям доводиться впроваджувати ліміти споживання та замовляти імпорт електричної енергії з інших країн.

Графіки відключень світла на 19 червня
Графіки відключень світла на 19 червня

Влітку вимкнення світла в регіонах України обумовлені тим, що в енергосистемі виникає дефіцит електрики через спеку і використання великої кількості кондиціонерів побутовими споживачами. Експерти наголошують, що відключення світла будуть діяти ще протягом мінімум двох років, якщо для цього не залучити потужності Запорізької атомної електростанції.

Графіки відключень світла на 19 червня 2024 року
Графіки відключень світла на 19 червня 2024 року

Днями стало відомо, що світло невдовзі будуть вимикати у всіх побутових споживачів — і навіть тих, що працюють зараз на одній лінії із обʼєктами критичної інфраструктури. Від ліній, які живлять такі обʼєкти – мають бути відʼєднані усі інші споживачі. Обсяги відключень наступної зими будуть залежати від того, скільки обʼєктів генерації електроенергії вдасться відновити до цього періоду.

Нові статті

Схожі статті

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.

“Так, я чув про таке”: брат Марії Яремчук вперше зізнався, чи дійсно Пономарьов батько її дитини

Нарешті стало відомо, хто є батьком сина Марії Яремчук, якій тривалий час приписували роман з Олександром Пономарьовим - що розповів брат співачки?