Як використати пусті пластикові пляшки у саду та на городі: ТОП-5 ідей, які допоможуть зекономити з користю

Пластикові пляшки, які накопичуються у побуті, можуть знайти нове життя в саду і на городі. Використовуючи їх, Ви не лише зменшите кількість сміття, але й заощадите на придбанні інвентарю та декору.

Одним з найбільш популярних способів використання пластикових пляшок є система крапельного поливу. Для цього варто відрізати  дно пляшки ножем та за допомогою цвяха  зробити 1 або 2 отвори у кришці. Після чого викопати яму глибиною 5-10 см біля стебла рослини. Закрутити кришкою пляшку і встановити її  в яму горлечком вниз та наповнити  водою.

Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі
Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі

Також можна виготовити годівнички для птахів. Для цього треба взяти пластикову пляшку і зробити два отвори з боків, щоб вставити дерев’яні палички, які слугуватимуть як сідала для птахів. Далі також вирізати  невеликі отвори над паличками для доступу до їжі та наповнити пляшку кормом і підвісити її у зручному місці.

Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі
Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі

Ще один корисний спосіб – горщики для рослин. Варто відрізати нижню частину пляшки та проробити декілька дренажних отворів на дні пляшки за допомогою цвяха. Після чого наповнити пляшку ґрунтом та посадити рослину. Для гарного вигляду горщиків можна додати трохи декору.

Також пусті пляшки можна використати як вазу для рослин. Для цього треба відрізати верхню частину пляшки, залишивши основу бажаної висоти. Зовнішню сторону вази можна прикрасити  фарбами, стрічками або намистинками.

Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі
Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі

Крім того, пусті пластикові пляшки найкращий захист від шкідників, холоду та вітру. Варто зрізати дно пляшки та накрити  нею молоді рослини. Це створить своєрідний «парничок», який захистить рослини від холоду та вітру, а також можна використати половинки пляшок як бар’єри для захисту від равликів і слимаків.

Отже, за допомогою використання пустих пластикових пляшок  та фантазії можна зробити у своєму господарстві  захист від шкідників, холоду та вітру, годівнички для птахів,  декоративні елементи та навіть систему крапельного поливу. Таким чином, Ви не тільки покращите свій сад чи город, але й зробите внесок у збереження навколишнього середовища.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?