Довгоочікувані дощі мчать до України: де сьогодні буде шторм – карта і прогноз погоди на 1-7 липня

Спека до 38 градусів, але варто чекати на дощі майже у всіх областях: яким буде перший тиждень липня та що очікувати? Прогноз погоди на 1-7 липня 2024 року.

На початку липня на територію України мчать довгоочікувані дощі, які принесли певні зміни до звичного літнього клімату. Згідно з прогнозами, протягом першого тижня місяця на заході та півночі країни можливі грози, тоді як в інших регіонах збережеться спекотна та сонячна погода.

1 липня

У центрі України очікується переважно сонячна та спекотна погода з температурою вдень від 32 до 35°C. На заході країни прогнозуються грози, а східні області матимуть хмарне небо з проясненнями та температуру від 32 до 34°C. Південь залишатиметься сонячним і спекотним з температурою від 31 до 35°C. На півночі буде частково хмарно,  32-34°C. У Києві очікується хмарне небо з проясненнями та температура близько 33°C.

Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня - очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр
Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня – очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр

2 липня

Центр України матиме хмарне небо з проясненнями та дощ у Вінниці, 32-37°C. На заході країни прогнозується дощ протягом дня та похолодання з температурою від 23 до 28°C. Схід України з температурою від 34 до 36°C, сонячно. Південь країни матиме хмарне небо, а температура сягатиме 30-36°C. На півночі буде хмарно з дощами, а температура підніметься до 29-34°C. У Києві прогнозується хмарне небо з проясненнями та температура близько 31°C.

3 липня

У центральних регіонах очікується переважно хмарна погода з проясненнями, можливий дощ у Вінниці. Денна температура коливатиметься в межах від 29 до 37 градусів. У західних областях прогнозується сильний дощ, з температурою від 17 до 22 градусів вдень.

Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня - очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр
Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня – очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр

На сході країни переважатиме сонячна погода, 34-37 градусів. Південні регіони від 30 до 37 градусів. На півночі буде хмарно з проясненнями, з температурою від 22 до 35 градусів вдень. У Києві очікується хмарна погода протягом усього дня, 29 градусів.

4 липня

У центральних регіонах буде хмарно, очікується дощ у Вінниці. Денна температура становитиме від 30 до 36 градусів Цельсія. На заході країни прогнозується хмарна погода з дощами в окремих містах, а температура від 21 до 26 градусів. На сході очікується мінлива хмарність, 35-37 градусів.

У південних регіонах буде хмарно, можливі грози в Миколаєві та Херсоні, з температурою від 30 до 37 градусів. На півночі буде хмарно, а денна температура становитиме від 29 до 35 градусів. У Києві буде жарко, 30 градусів.

5 липня

У центрі країни буде хмарність з дощами, а температура підніметься до 29-34°C. Західна частина України буде мати більш помірні умови з хмарністю та проясненнями, денна температура між 23 та 28°C. Схід країни стикнеться з хмарністю і сильною спекою, 35-37°C.

На півдні України також буде хмарність з проясненнями, 33-35°C. Північні області матимуть невеликий дощ, особливо в Сумах та Конотопі, де температура буде 26-30°C. У столиці температура вдень буде 27°C.

Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня - очікуйте на дощі
Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня – очікуйте на дощі

6 липня

У центрі країни буде сонячно з майже безхмарним небом, а денна температура від 28 до 32°C. Західні регіони матимуть сонячну погоду з хмарністю, 25-28°C. Східний регіон буде похмурим, з деякими сонячними проясненнями, 31-35°C.

На півдні спека доягне 34°C при трохи хмарному небі. Північні області будуть з денними температурами 25-28°C. У Києві день буде теплим, з температурою 27°C вдень і 18°C вночі, з сонцем, періодично з хмарами.

7 липня

У центральній частині країни очікується ясний і сонячний день від 29 до 32 градусів Цельсія. На заході буде хмарно з проясненнями, а температура від 28 до 31 градусів. На сході країни буде жаркий день, де термометри покажуть від 30 до 36 градусів.

У південних регіонах спостерігатиметься сильна спека, 33-35 градусів Цельсія. На півночі близько 30 градусів Цельсія. У Києві протягом дня буде сонячно, проте іноді небо закриватимуть хмари. Температура вдень сягатиме 30 градусів Цельсія, а вночі знизиться до 21 градуса Цельсія.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.