Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Сметанний торт “бабусин” – це ідеальний варіант для тих, хто хоче зробити смачну випічку для себе та близьких, не витрачаючи багато часу і зусиль. Іноді людям не до впливування у вишукані рецепти через їх складність, або через відсутність необхідних інгредієнтів. В таких випадках простий рецепт торту може стати справжнім врятівником.

Цей торт не потребує складних інгредієнтів і великої кількості часу на приготування. Зазвичай у будинку завжди є сметана, мука, яйця та цукор – і саме з цих простих компонентів він складається.

Інгредієнти:

  • цукор – 200 г
  • сметана 10% – 400 г
  • борошно пшеничне – 400 г
  • яйце куряче – 4 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • олія – ​​2 ст. л.

Для крему:

  • сметана 10% – 200 г
  • цукор – 100 г

Спершу готуємо тісто для коржів. У глибокій мисці потрібно з’єднати 4 яйця та 200 грам цукру. На підготовчому етапі випічки цього торта варто використати міксер для створення білої піни з яєць. Після цього до збитих яєць додається сметана й дві столові ложки олії, після чого в тісто вмішується 400 грам борошна і один пакетик розпушувача.

Кулінари розповіли, як приготувати пиріг "Бабусина радість". Фото з YouTube-каналу @@mening-oshxonam
Кулінари розповіли, як приготувати пиріг “Бабусина радість”. Фото з YouTube-каналу @@mening-oshxonam

Повторне міксування допомагає досягти консистенції, коли тісто стає трохи рідшим. Тісто заливається у форму для випікання й підсмажується 15 хвилин при температурі 180 градусів. Розділіть тісто на чотири частини для чотирьох коржів.

Кулінари розповіли, як приготувати пиріг "Бабусина радість". Фото з YouTube-каналу @@mening-oshxonam
Кулінари розповіли, як приготувати пиріг “Бабусина радість”. Фото з YouTube-каналу @@mening-oshxonam

Для приготування сметанового крему необхідно додати цукор та сметану і потім ретельно збити до стану готовності. На кожен корж рівномірно нанесіть цей крем, повторюючи цей процес для кожного коржа. Завершальний етап полягає в тому, щоб добре промазати всі краї торта і поставити його в холодильник на 4-5 годин.

Сметанний торт “Бабусина радість” можна покращити, додаючи шоколадну глазурь. Шоколад потрібно розтопити на водяній бані і нанести на торт за допомогою кондитерського шприца для створення естетичних смужок. Щоб досягти найкращого смаку, рекомендується залишити торт в холодильнику на ніч, щоб сметана добре просочилася.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?