Вам потрібен лише 1 продукт, щоб зробити її соковитою: як приготувати незвичний маринад для курки

Вийде надзвичайно смачно та лише з одного просто продукту: що потрібно для приготування маринаду для курки гриль? Страви не буде на столі вже за 10 хвилин.

Оригінальний сир фета займає почесне місце серед найпопулярніших продуктів у світі. Його використовують для надання особливого смаку салатам, випічці, сендвічам та пасті.

Багато людей звикли використовувати лише половину упаковки сиру фета, а саме сир, в той час як розсіл часто залишається непоміченим і просто виливається у раковину. Однак, для професійних кухарів, цей розсіл є найулюбленішим інгредієнтом для маринаду, особливо коли йдеться про приготування соковитої курки-гриль.

Для приготування курки можна використовувати будь-яке м’ясо, яке підходить до смаку, будь то без кісток чи з кістками, класичні грудки або курячі стегенця. Гомілки також будуть гарним вибором. Насамперед, 600 грамів курки слід помістити в миску і залити половиною склянки розсолу від фети, що становить стандартну ємність 250 грамів.

Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта
Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта

Важливо ретельно притиснути курку руками, щоб переконатися, що вона повністю занурена в розсіл. Після цього миску накривають і залишають у холодильнику для маринування на період від 8 до 24 годин.

Коли настане час готувати курку, можна додати кілька видів чорного перцю, чайну ложку сушеного орегано або інших спецій, таких як копчена паприка, заатар або сумах. Також добре підійде столова ложка подрібненого свіжого орегано, чебрецю, розмарину, м’яти або їх комбінації.

Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта
Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта

Важливо не забути про приправи та соуси, які додадуть особливого смаку. Ложка харісси або діжонської гірчиці, разом з великою щіпкою пластівців чилі, будь то звичайний червоний перець або фруктовий алепський перець, додадуть гостроти. Декілька подрібнених або натертих зубчиків часнику, або кілька струшувань часникового порошку, цедра лимона, а також крапелька меду або ложка коричневого цукру можуть зробити смак страви ще багатшим і цікавішим.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.