Ласощі для внучат: рецепт натурального пломбіру без яєць за 5 хвилин. Готується швидко і смакує влітку

Літо – найкращий час для того, аби поласувати морозивом. Хтось купує смаколик, інші ж створюють десерт вдома. Наступний рецепт підкаже, як приготувати пломбір за 5 хвилин без яєць і морожениці.

Приготування домашнього пломбіру за цим рецептом не передбачає використання сирих яєць. Загальний процес створення морозива зменшується через те, що немає необхідності в термічній обробці. На приготування домашнього пломбіру піде приблизно 5 хвилин вашого вільного часу.

Ще одна перевага: під час заморожування цей літній десерт можна взагалі не перемішувати. Кристалики льоду в ньому не утворюються.

Інгредієнти для приготування домашнього пломбіру за 5 хвилин:

  • згущене молоко: 200 г (або за смаком);
  • вершки: 400 г (33% але можна й більше).

Покрокова інструкція з приготування домашнього пломбіру без яєць і морожениці

Крок № 1. Вершки поміщають до холодильнику, щоб вони добре охолонули перед використанням. Краще перед збиванням взагалі залишити їх на одну ніч в холодильнику. Якщо працювати із вершками, які охолоджені недостатньо – вони можуть просто не збитися. Перш ніж вилити вершки – пакет із ними добре збовтують.

Крок № 2. Вершки дістають з холодильнику, добре збовтують пакет і потім виливають їх в окрему ємність. Починають збивати за допомогою міксеру, встановивши прилад на невелику швидкість. Це не дозволить вершковій суміші розбризкуватися.

Рецепт домашнього пломбіру без яєць
Рецепт домашнього пломбіру без яєць

Крок № 3. Поступово швидкість міксеру збільшують до максимальної. Продовжують збивати вершки, допоки вони не будуть збитими наполовину. Розпізнати це можна по обʼєму. Він збільшується в 2-2.5 рази. Вінчик міксеру вже починає залишати сліди на поверхні вершків, але маса ще достатньо рідка для того, щоб з неї робити пломбір.

Крок № 4. Наступним етапом до вершкової суміші додають холодне згущене молоко. Його кількість можна регулювати на власний смак. За бажанням і для посилення смаку морозива у вершки додають ванільний екстракт або ж ванільний цукор.

Крок № 5. Вершки разом із згущеним молоком збивають до стану мʼякої піни. Довше, ніж потрібно, процедуру збивання не виконують. Інакше є ризик, що вершки будуть занадто збитими. В цьому процесі варто орієнтуватись не на час збивання, а на консистенцію вершкової маси.

Крок № 6. Після гарного збивання вершкову масу із згущеним молоком заморожують в морозильній камері. Перед розміщенням у холодильник її викладають в контейнер, паперові або вафельні стаканчики. Якщо вдома є кондитерський мішок з великими насадками – його можна використати для розкладання вершків у стаканчики. Або ж скористатись для цього звичайною столовою ложкою (в цьому варіанті вийде смачно, але не естетично).

Крок № 7. Стакани або контейнер з вершками ставлять до морозильної камери. Чекають повного заморожування десерту.

Домашній пломбір добре смакує охолодженим
Домашній пломбір добре смакує охолодженим

За кілька годин домашній пломбір буде повністю готовий. Його можна діставати і смакувати. Якщо бажаєте приготувати більш щільне морозиво – тримайте його в морозилці довше.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.