Насправді не Ротару: яке прізвище мала від народження легенда естради і чому вирішила його змінити

Софія Михайлівна Ротару народилась в селі Маршинці 7 серпня 1947 року. Мало кому з прихильників співачки відомо, що її прізвище – це… сценічний псевдонім. Справжнє прізвище співачки – інше.

Софія Михайлівна Ротару стала популярною саме завдяки своєму таланту. Шлях співачки до слави був непростим. І зараз мало хто памʼятає, що в юні роки вона виступала під іншим прізвищем – своїм, дівочим та справжнім.

Так, Ротару – це сценічний псевдонім, який Софія Михайлівна взяла на початку своєї пісенної карʼєри. Були часи, коли артистка виконувала пісні зі сцени під своїм справжнім імʼям та прізвищем.

Наприклад, під час виступів у складі музичного ансамблю в співачки було прізвище Ротар. Саме його вона отримала від батьків під час свого народження.

Софія Ротару в юні роки та зараз
Софія Ротару в юні роки та зараз

Молдаванка за національністю і безмежно любляча рідну Україну артистка змінила прізвище на “Ротару” після того, як почала давати сольні виступи. В Україні та світі її впізнали саме за цим сценічним псевдонімом: Софія Ротару.

Софія Михайлівна Ротару в юні роки та зараз
Софія Михайлівна Ротару в юні роки та зараз

На той момент, коли виконавиця “Червоної Рути” стала популярною – вона вже була заміжня. Єдиним та коханим чоловіком співачки став Анатолій Євдокименко. Звісно, після весілля артистка взяла прізвище чоловіка і стала Софією Ротару-Євдокименко.

Сценічний псевдонім, обраний Софією Ротар, став настільки популярним, що його взяла собі й молодша сестра виконавиці, Ауріка. Вона також деякий час співала пісні сольно або в дуеті із рідною сестрою.

Відомо, що після початку повномасштабного вторгнення Софія Михайлівна Ротару залишилась в Україні. Співачка приїздила в гості до рідного села Маршинці в Чернівецькій області. Також артистка допомагає ЗСУ. Після початку вторгнення артистка неодноразово публікувала пости на знак підтримки українців. Хоча після 2014 року Софія Ротару іноді все ж давала концерти в росії.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.