Використовує їх замість гойдалок: що робити, якщо ваш кіт любить лазити по шторах – секрети від шкоди

Домашні коти люблять гойдатись на фіранках. Вони підіймаються на них до самого верху і качаються, немов на гойдалках. Через таку поведінку зовнішній вигляд фіранок псується. Як цьому завадити?

Фіранки — довгі занавіски на вікна, на яких дуже полюбляють гойдатись домашні пухнастики. Котики використовують тканинні завіси для того, щоб розважитись – поки господарів немає поряд або ж вони настільки зайняті, що не мають змоги погратись зі своїм улюбленцем.

Що робити, якщо коти своїми гострими кігтиками псують тканину фіранок? На цей випадок існує декілька цінних порад від ветеринарів та досвідчених господарів.

Обирайте короткі фіранки

Усіх домашніх пухнастиків приваблюють фіранки, які знаходяться майже на рівні підлоги. Пухнастик точно зверне увагу на занавіску, яка буде рухатись від легкого вітерця. Він хапає її двома лапами та починає роздирати кігтями.

Короткі фіранки котам не цікаві
Короткі фіранки котам не цікаві

Якщо фіранка буде короткою і закриватиме лише саме вікно – кіт до неї з підлоги не дістане. Втім, якщо він полюбляє сидіти на вікні, то навіть коротка довжина фіранку від котячих кігтів не врятує.

Відкрийте пухнастику доступ до вікна

Споглядання життя за віконцем – одне з найулюбленіших занять усіх котів. Улюблене вікно є в кожного домашнього улюбленця, тому їм слід відкрити доступ до нього. Тоді пухнастик не буде нудьгувати та псувати занавіски із тканини.

Використовуйте застібки з гачками

Застібки для штор допоможуть утримувати важкі портьєри. На день занавіски можна згортати – і тоді кіт їх не буде дряпати від нудьги, допоки господарі на роботі.

Обирайте фіранки з більш важких тканин

Занавіски з тяжких тканин не будуть представляти для кота практичної цінності. Адже їм більше до вподоби вироби з легких тканин, що тремтять від найменшого дмухання вітерцю.

Катання на фіранках не слід заохочувати

Не слід заохочувати катання котика на фіранках
Не слід заохочувати катання котика на фіранках

Щоб кошеня не брало звичку качатися на фіранках у доросле життя – його слід відважувати від цієї звички змалечку. Гру пухнастого улюбленця біля штор взагалі не варто заохочувати.

Використовуйте замість штор – жалюзі

Замість фіранок можна закрити вікна жалюзі. Імовірність того, що котик на них вилізе – мінімальна. Взагалі-то котики байдуже відносяться до жалюзі – на відміну від легких фіранок.

Запропонуйте кошеняті альтернативу

Коти полюбляють лазити по фіранках угору не тільки заради розваги. Таким чином вони хочуть привернути увагу господарів до своєї персони. А ще – споглядати зверху навколишнє середовище. Тому замість фіранок коту можна запропонувати альтернативу. Наприклад, облаштувати вдома наглядовий пост на високій підвісній поличці. Це місце стане улюбленим для пухнастика, а фіранки залишаться цілими та неушкодженими.

Нові статті

Схожі статті

Засвітились на тлі нічного Нью-Йорку: 43-річна Тоня Матвієнко показалась з чоловіком за кордоном (ФОТО)

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян влаштували собі романтичний вікенд у Нью-Йорку і показали, як проводять час - чи планує подружжя повертатись в Україну?

Схожі, як дві краплі води: 55-річна Інна Білоконь показала, як виглядає її донька Яна – копія мама

Багато хто знає Інну Білоконь завдяки її образу "мами" Вєрки Сердючки, але насправді акторка є люблячою дружиною та мамою - як виглядає її єдина донька?

“Зцілювати серця”: Ольга Фреймут розповіла, яку роматичну професію обрала собі її 7-річна донька Євдокія

Українська ведуча Ольга Фреймут розсекретила, ким мріє стати її молодша донька Євдокія, народжена в шлюбі із продюсером Володимиром Локотко. В дівчинки – романтична, але зовсім не прибуткова мрія.

Канікули закінчилися: 47-річна Камалія показала мить прощання з доньками – “Таке зараз наше життя”

Камалія після святкування дня народження доньок змушена була попрощатись із ними. Дівчата приїжджали до України ненадовго, а зараз – знов рушили до Лондону разом із батьком, Захуром Мохаммадом.