Ірина Фаріон померла у віці 60 років: історія життя жінки, якій присвячував вірші Олександр Усик

В ніч з 19 на 20 липня стало відомо, що Ірина Фаріон покинула цей світ. Їй було 60 років, а обставини події стали однією з найбільш резонансних новин цієї п'ятниці.

Українська політикиня та екс-депутатка Верховної Ради України Ірина Фаріон померла в лікарні у віці 60 років. Це сталося 19 липня після кількох годин спроб медиків врятувати жінку.

Україну сколихнула новина про замах на життя Ірини Фаріон біля її оселі по вулиці Масарика у Львові. Громадську діячку госпіталізували у важкому стані та зробили їй операцію, однак, на жаль, серце жінки зупинилося.

Багатьом співгромадянам Ірина Фаріон запамʼяталась, як жінка-патріотка, яка мала чітку громадянську позицію. Вона народилась у Львові і мешкала в цьому ж місці до останніх днів життя.

З 1990 року Ірина Фаріон працювала викладачкою у Львівській академії мистецтв. Крім того – очолювала мовну комісію у Львівській політехніці.

Як політична та громадська діячка Ірина Фаріон постійно висловлювалась з приводу державної мови. Вона наполягала на тому, що вважати українцями можна тільки тих, хто спілкується в суспільстві і побуті на рідній мові. Деякі її заяви викликали в суспільстві хвилю обурень і, тим не менш – пані Ірина й не думала відмовлятись від своїх переконань.

19 липня о 23.20 померла Ірина Фаріон
19 липня о 23.20 померла Ірина Фаріон

Одного разу український боксер Олександр Усик присвятив Фаріон вірша із критикою її занадто проукраїнської позиції. Та Ірина Фаріон все одно залишалась все тією ж цілісною, сповненою любові до України жінкою.

З самого свого дитинства пані Ірина проявляла неабиякий інтерес до книг. Цьому в більшій мірі посприяла її мама, Ярослава Степанівна, що працювала бібліотекарем. В дошкільні роки маленька Ірина не ходила до дитячого садочку і постійно знаходилась під наглядом рідних бабусі та дідуся. Усі дивовижні історії, які дізнавалась з книг – обовʼязково переповідала сусідським дітям.

З 1990 року Ірина Фаріон викладала курси української мови та літератури у державному інституті прикладного мистецтва міста Львова. З 1991 року працювала викладачем, а трохи згодом – доцентом та доктором філологічних наук на кафедрі Львівської політехніки.

Ірина Фаріон була активною користувачкою соціальних мереж. На останньому фото в Telegram вона постає життєлюбною, сповненою планів на життя жінкою у темно-бордовій сукні і з бездоганною зачіскою. Ще вчора вона мріяла втілювати багато ідей, а сьогодні її життя трагічно обірвалось.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?